Program- och lovverksamhet

Halloweenlov på Nordiska museet
– måndag 31 oktober till söndag 6 november

Kom i halloweenstämning på Nordiska museet! Här kan du skapa läskiga lyktor och följa magiska ljus. Hjälp Mor i stugan att natta djuren i Lekstugan och hör henne berätta vad hon tror gömmer sig i mörkret... Kanske vågar ni också komma hit efter mörkrets inbrott då museibyggnaden får en kusligare halloweenkostym?
 

Vid mörkrets inbrott får museet en kuslig halloweenkostym, skapad av ÅF Lighting. Foto: Kai Piippo ÅF Lighting.

Workshop Läskiga Lyktor

Skrikande gastar eller häxor på kvastar? Det är uppdukat för workshop i stora hallen. Gör din egen läskiga lykta och kom i kuslig halloweenstämning.

I samarbete med CyberGymnasiet.

 

Under stjärnorna i Lekstugan

Varje dag under lovet kl 16:30 blir det kväll i Lekstugan och dags att hjälpa Mor i stugan att "natta" gårdens alla djur. Se till att hönsen är inne så räven inte kommer åt dem, ge lite extra hö till hästen Brunte och kossorna och en skvätt mjölk till katten Maja. När bestyren är klara samlas vi under stjärnhimlen och Mor i stugan berättar om de väsen som hon tror lurar i mörkret.
Rek ålder från 5 år.

Ljusresan

Ljusresan är barnens egen väg genom utställningen Nordiskt ljus. Ta ett magiskt ljus i handen och vandra från mörker till ljus. Kanske kan ni få sådant att synas som andra inte ser!

Natt på Nordiska museet, torsdag–lördag

Porten är låst, lamporna släckta och personalen har gått hem. Eller..? Vågar du besöka ett stängt Nordiska museet? Här lurar väsen i skuggorna och kusliga berättelser kommer fram i ljuset.

Biljetter via Ticketmaster
Köp biljett

Pågår 3, 4 och 5 november mellan klockan 18-22 (sista insläpp kl 21). Rekommenderas för 6-12 år i vuxens sällskap. Här finns många trappor. Har ni behov av hiss är ni välkomna att ringa 08-51 95 47 71 för mer information.

I samarbete med Sigtuna Folkhögskola.

 

Kul på museet – under ett helt år!

Ni missar väl inte att barnen har ett eget årskort till Nordiska museet!? Här ingår allt kul ni vill göra på museet (men ibland måste man boka plats!) och två vuxna får också följa med. Läs mer här!