Traditioner och årets dagar

E-post: jonas.engman@nordiskamuseet.se

Tora Wall (tjänstledig)

Litteraturtips

Här följer flera böcker om traditioner, seder och bruk om du vill läsa mer. Vissa av böckerna finns att köpa i museibutiken eller går att beställa från Nordiska museets förlag. Vissa går även att låna i Nordiska museets bibliotek.

• Allt om tid. Tideräkning i ett historiskt perspektiv. Timmas, E. (1986). Södertälje: Fingraf AB.
  • God jul. Från midvinterblot till Kalle Anka, Lena Kättström Höök, 1995. Nordiska museets förlag.
  • Festdagar, Ingeborg Borgenstierna och Thomas Larsson, 2001. Nordiska museets förlag.
  • Glad påsk!, Maria Maxén, & Helena Waldetoft Lindroth, 1995. Nordiska museets förlag.
  • Fataburen, I glädje och sorg, Ebbe Schön, red, 1995, Nordiska museets förlag.
  • Folktrons år, Ebbe Schön, 1989.
  • Kyrkans år och dagar, Carl Henrik Martling, 1993.
  • Påsken i tro och tradition, Inge Löfström, 1984. Verbum förlag.
  • Tid. En bok om tideräkning och kalenderväsen. Lodén, L.O. (1968). Stockholm: Bonniers.
  • Årets fester, Albert Eskeröd, 1953.
  • Årets festseder, Nils-Arvid Bringéus, 1984

Pressbilder och mer info

Lena Kättström Höök

Jonas Engman

Jonas Engman. Foto: Peter Segemark, Nordiska museet.

Tora Wall, folklorist

Ansvarig för Folkminnessamlingen i Nordiska museets arkiv, Linnégatan 89 C.

Tora Wall

Att använda pressmaterialet

Pressbilder får endast publiceras i redaktionella texter om Nordiska museet eller museets utställningar, och fotografens samt museets namn ska alltid anges.

Behandlar texten huvudsakligen något annat vänligen kontakta museets bildförmedling.

Bilder finns högupplösta i anslutning till pressmeddelanden.