Den 1 juni öppnar vi på glänt

Vi förbereder en museiupplevelse under trygga former där vi visar omtanke om varandra. Från den 1 juni välkomnar vi ett begränsat antal besökare per dag och hjälper våra besökare att hålla avstånd och ge varandra utrymme att i lugn och ro utforska museet. Välkommen till en stor upplevelse med gott om plats, högt i tak och mycket att upptäcka. 

Den 1 juni påbörjar vi en stegvis öppning för ett begränsat antal besökare per dag. I stora hallen visas Arktis – medan isen smälter som är nominerad till Årets utställning av Forum för Utställare. Utställningen skildrar livet med isen som granne och ger ett historiskt perspektiv på människans hanterande av kriser, utmaningar och möjligheter. Här finns också ett familjespår där barn och vuxna tillsammans får samla kunskap om livet i Arktis.

Samtliga utställningar kommer att vara öppna för besök med audioguide samt även museibutik och restaurang. Nordiska museets arkiv och bibliotek är fortsatt stängt tills vidare.

Upptäck Arktis – medan isen smälter

Öppet med omtanke

Museet förbereder för en museiupplevelse som följer riktlinjer och rekommendationer kring det nya coronaviruset. Vi har vidtagit försiktighetsåtgärder för att undvika risk för smittspridning och trängsel i lokaler och köer, både inomhus och utomhus. Till exempel kommer vi inte att ge guidade visningar och håller Lekstugan stängd eftersom den bygger på nära lek på små ytor. Vi håller omtänksamt avstånd till varandra och stannar givetvis hemma vid symtom.

Det här är våra försiktighetsåtgärder för en upplevelse under trygga former

Två nyheter öppnar till sommaren

Lagom till hemestertider öppnar vi en ny del utomhus och en storsatsning för barn. Nordiska museets gröna bakgård och kafé med lättare mat, rättigheter, fika och glass blir ett nytt vardagsrum utomhus. En ny entré med konstnärlig utsmyckning leder vidare in till museet. I Tidsvalvet, en interaktiv upplevelse för barn 8–12 år, kliver du rakt in i barnens historia genom en magisk portal. Gör dig redo för en resa i tiden!

Vi ser fram emot att välkomna våra besökare till sommaren!

Läs mer om Tidsvalvet

Läs mer om vår nya bakgård och entré


Alltid öppet digitalt

Utforska webbplatsen, ta del av våra digitala samlingar och följ oss i sociala medier. Under våren har vi haft dagliga livesända visningar på Instagram där vi utforskar museet tillsammans, som finns att ta del av i efterhand på museets webbplats. Webbutiken är öppen dygnet runt och på Museibutikens instagramkonto, @nordiskamuseet_butik, hittar du mer inspiration.

Upptäck webbutiken

Titta på livevisningar i efterhand

Bli en del av historien

Hur påverkar coronaviruset din vardag? Museet har öppnat en digital insamling där du kan dela med dig av din upplevelse och erfarenhet av coronavirusets framfart. Bidra med din berättelse, den kommer att vara värdefull för framtiden!

Skolbarn kan lämna sin berättelse om vardagen i insamlingen Mitt liv.

Till coronainsamlingen

Till insamlingen Mitt liv


Informationen på denna sida uppdateras kontinuerligt.