Externa utställningar

Nordiska museet lånar ibland ut utställningar eller föremål till andra muséer. Du ser några av dem här.

Krigspel – Konsten att vinna ett krig på Armémuseum, Stockholm

Utställningen är en resa i krigsspelens värld, med fokus på brädspel. Nordiska museet har bidragit med tre spel, bland annat Floods krigsspel och ett samiskt tablut-spel – en strid mellan samer och bönder.

Från 24 februari 2017 till 7 januari 2018

Mer info här

 

 

 

 

The Luther Effect, Protestantism – 500 Years in the World på Deutsches Historisches Museum, Berlin

Som en hyllning till reformationens 500-årsjubileum visar Deutsches Historisches Museum en stor utställning som illustrerar protestantismens globala mångfald och dess påverkan genom historien på Martin-Gropius-Bau i Berlin. Nordiska museet lånar ut fem stycken föremål, bland annat oljemålningar, en tre meter lång spöstock och en samisk brudkrona.

Från 12 april till 5 november 2017

Mer info här

 

 

 

Strindberg på Musée d’Orsay, Paris

Nordiska museet har lånat ut en av sina Strindbergmålningar med naturmotiv till ett av världens främsta museum för impressionistisk konst, Musée d’Orsay i Paris. Målningen ingår i utställningen Au-delà des Étoiles – Le paysage Mystique de Monet à Kandinsky som öppnar den 14 mars.

Från 14 mars 2017

Mer info här

 

 

 

 

 

 

Resenärerna på Sjöhistoriska museet, Stockholm

Nordiska museet lånar ut tolv föremål till utställningen Resenärerna som handlar om resenärernas upplevelser på en världsomspännande resa med ett av Svenska Ostindiska Kompaniets fartyg under 1700-talet.

Från 8 oktober 2016 till 31 mars 2020

Mer info här