Tidsvalvet är en permanent satsning och museiupplevelse för barn i åldern 8–12 år och medföljande vuxen. Besökaren kan utforska 150 år av vardagsliv gestaltat genom scenografi, digitala stationer och verkliga föremål och berättelser. Det finns också chans att bidra med sin egen historia för framtiden.
Välkommen till Tidsvalvet – här går du till historien!
Tidsvalvet riktar sig till barn i åldern 8–12 år och medföljande vuxen samt skolklasser i årskurs 3–6.
Du förköper biljetter via webben till ett tidspass om 90 minuter med en specifik starttid. Varje pass har ett begränsat antal platser.
Det går även att köpa biljetter på museet i mån av plats, vi rekommenderar dock starkt förköp för att säkra din plats i Tidsvalvet. Detta med tanke på stort intresse och att antal platser är begränsat för att minska risk för trängsel.
Entrébiljett till Nordiska museet och ett tidspass i Tidsvalvet:
Biljetten visar du utskriven eller i mobilen i någon av museets entréer. Tidsvalvet hittar du på markplan, samling sker senast 5 min innan tidspasset startar. Inget insläpp i efterhand. Vi rekommenderar därför ankomst till museet i god tid före ditt tidspass.
Tidsvalvet är åldersanpassat från 8 år och uppåt. För yngre barn finns Lekstugan, Nordiska museets omtyckta lek- och lärmiljö för barn från 5 år, Barnens audioguide och våra Familjespår där barn och vuxna tillsammans löser uppdrag i museet.
Upptäck Nordiska museets utbud för barn & familj
Nej, barn behöver vara i sällskap med vuxen vid besök i Tidsvalvet.
Inget insläpp sker i efterhand. Ni behöver vänta till nästa lediga tidspass.
Vi tar emot ett begränsat antal förbokade besökare uppdelade i tidsintervaller. Som mest är 45 personer i Tidsvalvet samtidigt och vi hjälper besökare att hålla två meters omtänksamt avstånd. Tidsvalvet består av flera rum och ytor att fördela sig mellan. Handsprit finns tillgänglig och vi rengör utsatta områden mellan varje tidspass. Givetvis stannar vi hemma vid symtom, med omtanke om varandra!
Läs Nordiska museets försiktighetsåtgärder
Alla föremålsskyltar och tematexter är på svenska och engelska. Uppdraget, de digitala installationerna och introduktionsfilmen till Tidsvalvet är på svenska.
Hiss finns. Höjden på skärmar osv är tillgänglighetsanpassade. Har du syn-, hörsel- eller kognitiv nedsättning behöver du ha någon med dig.
Restaurang och matsäcksbord finns i Stora hallen och på bakgården när den är öppen. Toaletter och klädskåp finns utanför Tidsvalvet på markplan.
Ja, alla berättelser i Tidsvalvet är inspirerade av verkliga livshistorier från Nordiska museets stora föremålssamlingar och arkiv. Några barn har fått nya namn och ibland har flera barns minnen sammanflätats till ett barns berättelse.