Inför ditt besök

Tidsvalvet är en permanent satsning och museiupplevelse för barn från 8 år och medföljande vuxen. Besökaren kan utforska 150 år av vardagsliv gestaltat genom scenografi, digitala stationer och verkliga föremål och berättelser. Det finns också chans att bidra med sin egen historia för framtiden.

Välkommen till Tidsvalvet – här går du till historien! 

 


Frågor och svar

Vem kan besöka Tidsvalvet?

Tidsvalvet riktar sig till barn från  8 år och medföljande vuxen samt skolklasser i årskurs 3–6.

Hur köper jag biljett och vad kostar det?

Du förköper biljetter via webben till ett tidspass om 90 minuter med en specifik starttid. Varje pass har ett begränsat antal platser.

Det går även att köpa biljetter på museet i mån av plats, vi rekommenderar dock starkt förköp för att säkra din plats i Tidsvalvet. Detta med tanke på stort intresse och att antal platser är begränsat för att minska risk för trängsel.

Entrébiljett till Nordiska museet och ett tidspass i Tidsvalvet:

  • Barn t.o.m. 18 år: 60 kr
  • Vuxen: 140 kr
  • Pensionär, student: 120 kr

Köp biljett


Biljetten visar du utskriven eller i mobilen i någon av museets entréer. Tidsvalvet hittar du på markplan, samling sker senast 5 min innan tidspasset startar. Inget insläpp i efterhand. Vi rekommenderar därför ankomst till museet i god tid före ditt tidspass.

Får jag ta med yngre syskon?

Tidsvalvet är åldersanpassat för dig från 8 år och uppåt. För yngre barn och småsyskon finns Lekstugan, Barnens audioguide och våra Familjespår där barn och vuxna tillsammans löser uppdrag i museet. Observera att det heller inte är möjligt att medta barnvagn eller sulky i Tidsvalvet.

Upptäck Nordiska museets utbud för barn & familj

Får barn gå in i Tidsvalvet själva?

Nej, barn behöver vara i sällskap med vuxen vid besök i Tidsvalvet.

Varför 90-minuterspass och särskild starttid?

Vi tar emot ett begränsat antal förbokade besökare uppdelade i tidsintervaller. Detta för att undvika risk för trängsel och för att ge en upplevelse under trygga former. Kom i tid – upplevelsen startar på utsatt starttid med en introduktionssekvens, inget efterinsläpp. Samling sker utanför Tidsvalvet 5 minuter före starttid.

Vad händer om vi kommer för sent till vårt tidspass?

Inget insläpp sker i efterhand. Upplevelsen sätter igång på utsatt starttid med introduktionssekvens. Ni behöver vänta till nästa lediga tidspass.

Hur anpassar ni besöket efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer?

Vi tar emot ett begränsat antal förbokade besökare uppdelade i tidsintervaller och vi hjälper besökare att hålla två meters omtänksamt avstånd. Tidsvalvet består av flera rum och ytor att fördela sig mellan. Handsprit finns tillgänglig och vi rengör utsatta områden mellan varje tidspass. Givetvis stannar vi hemma vid symtom, med omtanke om varandra!

Läs Nordiska museets försiktighetsåtgärder 

Se en karta över Tidsvalvet

Finns det någon information på andra språk än svenska?

Alla föremålsskyltar och tematexter är på svenska och engelska. Uppdraget, de digitala installationerna och introduktionsfilmen till Tidsvalvet är på svenska.

Hur är tillgängligheten?

Hiss finns. Höjden på skärmar osv är tillgänglighetsanpassade. Har du syn-, hörsel- eller kognitiv nedsättning behöver du ha någon med dig. 

Var kan vi äta och var finns wc och garderob?

Restaurang och matsäcksbord finns i Stora hallen och på bakgården när den är öppen. Toaletter och klädskåp finns utanför Tidsvalvet på markplan.

Har barnen som Tidsvalvet berättar om funnits på riktigt?

Ja, alla berättelser i Tidsvalvet är inspirerade av verkliga livshistorier från Nordiska museets stora föremålssamlingar och arkiv. Några barn har fått nya namn och ibland har flera barns minnen sammanflätats till ett barns berättelse.