Inför skolbesök i Tidsvalvet

Hur går jag tillväga för att besöka Tidsvalvet med min klass?

Alla besök till Tidsvalvet förhandsbokas. Som skolklass kan ni besöka Tidsvalvet på egen hand. Bygg vidare på upplevelsen genom att använda det digitala skolmaterialet och låta eleverna berätta för framtidens barn om sin vardag i vår insamling Mitt liv.

 

Skicka en förfrågan om skolbesök

 

Hur lång tid tar ett skolbesök?

Samtliga besök tar 90 minuter. Tänk på att vara på plats i god tid inför ert besök, inga insläpp sker i efterhand.

Vad kostar det?

Pris: 30 kr/barn. Medföljande pedagoger har fri entré till Tidsvalvet.

Hur många elever samt vuxna kan besöka Tidsvalvet?

På egen hand: Max 30 personer per tidspass och minst 2 vuxna, gärna fler.

Hur kan jag som lärare förbereda mig inför besöket?

Ta del av Tidsvalvets skolmaterial. Ni kan även delta i Nordiska museets och UR:s digitala insamling Mitt liv, där eleverna själva får berätta om sin vardag för framtiden. UR har i samverkan med Nordiska museet producerat tv-serien Jakten på den glömda historien och radioserien Hälsning till framtiden.

Klicka här för att komma till skolmaterialet

Klicka här för att se en karta över Tidsvalvet

Finns det toaletter i Tidsvalvet?

Toaletter finns utanför Tidsvalvet på markplan. Vi rekommenderar att avklara toalettbesök före eller efter ert tidspass.

Kan vi äta medhavd matsäck på museet?

Ja, matsäcksbord och mikrovågsugn finns i Stora hallen på plan 2, utanför Lekstugan.

Hur är tillgängligheten?

Hiss finns. Höjden på skärmar är tillgänglighetsanpassade. Har du syn- eller hörsel- eller kognitiv nedsättning behöver du ha någon med dig.

Finns det någon information på andra språk än svenska?

Alla föremålsskyltar och tematexter är på svenska och engelska. Det särskilda uppdraget, de digitala installationerna och introfilmen till Tidsvalvet är på svenska.

Varför kostar det för skolklasser att besöka Tidsvalvet på egen hand?

Satsningen på Tidsvalvet är ett komplement till museets lek- och lärmiljö i Lekstugan, vilket museet tar en avgift för. Detta för att museet ska kunna underhålla och bibehålla upplevelsen så bra som möjligt. Däremot är det fri entré till museets alla utställningar för barn upp till 18 år.

Vilken är åldersrekommendationen?

Tidsvalvet riktar sig till barn i åldrarna 8-12 år och årskurs 3-6. Tidsvalvet passar även för barn och ungdomar äldre än 12 år och är en upplevelse med hög igenkänning för alla med en relation till 1940- och 80-talet. Mycket är textbaserat och tar upp svåra ämnen som kan väcka starka känslor under och efter besöket. För barn yngre än 8 år rekommenderar vi Barnens audioguide och våra familjespår där vuxna och barn tillsammans löser uppdrag i museet.

Hur länge pågår Tidsvalvet?

Tidsvalvet är en permanent upplevelse på Nordiska museet.