Insamling: Vår framtid – en spaning mot Norden 2173

Vår framtid är oviss. Människorna lever på bekostnad av kommande generationer. Samtidigt har vi aldrig haft bättre förutsättningar att lösa problemen tillsammans och skapa en bättre värld. Men hur kan vi skapa en sån värld utan att först ha föreställt oss den?

2023 firar Nordiska museet 150 år. Med den här jubileumsinsamlingen riktar vi blicken mot nästa 150 årHur vill och tror du att Sverige, Norden och världen ser ut i framtiden? Vad kan vi tillsammans göra för att nå dit?

Alla bidrag sparas i museets samlingar och blir därmed tillgängliga för forskning. Dina framtidstankar kan komma användas i utställningar, både här och nu och år 2173.

Insamlingen startar i januari 2023.

Välkommen att delta!

Har du frågor, mejla oss gärna!

Läs mer på minnen.se

Vill du få koll på museet och våra insamlingar?

Prenumera på Nordiska museets nyhetsbrev för aktuell information om vår verksamhet. Det kommer ungefär en gång i månaden. Du kan också välja att anmäla dig till vårt nyhetsbrev som handlar specifikt om våra insamlingar.

Jag vill prenumerera på Nordiska museets nyhetsbrev

Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet om insamlingar