Kort som berättigar till fri entré

Nordiska museets egna årskort.

Nordiska museet erbjuder fyra årskort beroende på olika behov.

• Årskort – Fri entré till Nordiska museet, Julita gård, Tyresö slott, Svindersvik och Härkeberga Kaplansgård. Kortet är personligt och gäller under ett år.
  • Kul på museet – Kort för barn och medföljande vuxna. Fri entré till Nordiska museet för ett barn som får medta två vuxna gratis. Fri entré till Lekstugan, Julgransplundring och Skridskodisko. Kortet utställs på barnet och är personligt.
  • Kompiskort – Fri entré för en eller två personer per besökstillfälle. Gäller på Nordiska museet, Julita gård, Tyresö slott, Svindersvik och Härkeberga Kaplansgård. Kortet är inte personligt.
  • Klippkort Artur – Gå tre gånger betala för två. Gäller på Nordiska museet, Julita gård, Tyresö slott, Svindersvik och Härkeberga Kaplansgård. Kortet är inte personligt.

Samtliga kort är giltiga i ett år från inköpstillfället.

Köp årskorten här

Övriga kort, medlemskap och förmåner som berättigar fri entré på Nordiska museet.

• Vänföreningens medlemmar (Nordiska museet och Skansens vänner)
  • Key of honour
  • ICOM
  • ICOMOS
  • RSM - Riksförbundet Sveriges museer
  • Medlem i ST kultur
  • Stockholms Auktoriserade Guider (FSAG) med ID-kort
  • Guide medlem i IGC (Inter Nordic Guide Clu) som kommer med grupp
  • Medlemmer i SMI (Sveriges museiinformatörer)
  • Journalister och personer med presskort
  • Par i Kompis Sverige
  • HSB-medlemmar (gäller enbart huset på Djurgården, men ger även kostnadsfritt inträde till Lekstugan för upp till fyra barn).
  • Studiefrämjandets studiecirkeldeltagare för nyanlända (biljett till Lekstugan ingår)

Övriga förmåner

• Club One Silja Line-kort ger rabatt, de betalar 80kr.
  • Kulturarvskortet ger halva priset på ordinarie entré.

Dessa förmåner gäller inte vid evenemang med förhöjd entréavgift utom när det anges i anknytning till specifikt kort eller förmån.

Se Öppettider-sidan för mer information