Museet tillfälligt stängt

Vi hoppas att situationen förbättras och att vi kan öppna snart igen! Just nu håller vi stängt för att motverka smittspridning. Under tiden kan du besöka oss hemifrån, Nordiska museet är alltid öppet digitalt.

Nordiska museet är tillfälligt stängt med anledning av regeringens och Folkhälsomyndighetens skärpta restriktioner och allmänna råd och för att bidra till att minska smittspridning av coronaviruset i samhället. Vi följer utvecklingen och rådande restriktioner.

Läs här för mer information om Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Upplev museet hemifrån

Utforska våra samlingar och berättelser, se digitala visningar, prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss i sociala medier. Webbutiken är öppen dygnet runt och på Museibutikens instagramkonto, @nordiskamuseet_butik, hittar du mer inspiration.

Upplev Nordiska museet digitalt

Upptäck webbutiken

Se våra digitala visningar

Berätta för framtiden

Hur påverkar coronaviruset din vardag? I Nordiska museets digitala insamling kan du dela med dig av din upplevelse och erfarenhet av coronavirusets framfart.

Bidra med din berättelse här, den kommer att vara värdefull för framtiden!

Stöd Nordiska museet

Coronapandemin innebär stora utmaningar, inte minst ekonomiska. Stiftelsen Nordiska museet är som många andra drabbad och starkt påverkad av att hålla stängt eftersom verksamheten till stor del finansieras av entréintäkter.

Vill du stödja Stiftelsen Nordiska museet? Sätt in ditt stöd på vårt bankgiro: 5475-9758 (skriv "gåva Nordiska museet") eller swisha 12362804.

 


Vi följer händelseutvecklingen och hoppas kunna välkomna besökare snart igen. Informationen på denna sida uppdateras kontinuerligt.


En museiupplevelse under trygga former

Under öppethållande är Nordiska museet öppet med vidtagna försiktighetsåtgärder och under former anpassade efter rådande riktlinjer och situationen kring Covid-19. 

Läs Nordiska museets försiktighetsåtgärder