Nordiska museet stänger tillfälligt

Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd för personer som vistas i Stockholms län håller museet stängt från och med lördagen den 31 oktober och tre veckor framåt för att bidra till att minska smittan av coronaviruset i samhället. Vi planerar att öppna igen den 20 november. 

Från och med den 29 oktober uppmanas alla som vistas i Stockholms, Västra Götalands och Östergötlands län att avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Beslutet gäller till och med den 19 november 2020, men kan förlängas. Läs här för mer information om Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Om förbokade biljetter och visningar

Till dig som har förbokat entrébiljett samt biljett till Tidsvalvet, Lekstugan och workshop i ateljén: du kommer att bli kontaktad via mail under fredagen den 30/10 för ombokning eller återköp. Vid frågor kontakta:

Du som har en visning inbokad under denna period kommer att kontaktas med alternativet att omboka eller avboka (utan kostnad även om visningen skulle ägt rum inom 10 dagar). Vid frågor kontakta: bokning@nordiskamuseet.se

Alltid öppet digitalt

Utforska webbplatsen, ta del av våra digitala samlingar och följ oss i sociala medier. 

Se våra digitala visningar

Sök i samlingarna

Bli en del av historien

Hur påverkar coronaviruset din vardag? Museet har öppnat en digital insamling där du kan dela med dig av din upplevelse och erfarenhet av coronavirusets framfart. Bidra med din berättelse, den kommer att vara värdefull för framtiden!

Skolbarn kan lämna sin berättelse om vardagen i insamlingen Mitt liv.

Till coronainsamlingen

Till insamlingen Mitt liv

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Håll koll på Nordiska museet, genom att få senaste nytt till din mejl.

Anmäl dig till nyhetsbrevet

Webbutiken öppen

På webbplatsen finns ett stort utbud av digitala visningar. Webbutiken är öppen dygnet runt och på Museibutikens instagramkonto, @nordiskamuseet_butik, hittar du mer inspiration.

Upptäck webbutiken

Utvecklingen kring coronasituationen följs noga och vi hoppas kunna välkomna besökare snart igen. Informationen på denna sida uppdateras kontinuerligt.