Nu gör vi plats för en grön bakgård

Nu öppnar vi för första gången upp museets bakgård mot Galärparken. Lagom till sommaren står en ny grön bakgård och en av Djurgårdens mest attraktiva ytor redo för besökare. Formklippta lindar, spaljerade fruktträd och valnötsträd bildar väggarna till ett urbant vardagsrum utomhus där du möts av museets egen gårdshund Sickis som bronsskulptur.

Förutom grönska och planteringar blir ett av inslagen på den nya bakgården en bronsskulptur av Sickis, en svensk lapphund som museets grundare Artur Hazelius fick som gåva på 1870-talet. Sickis bodde på museet, som då låg på Drottninggatan, och var både omtalad och omtyckt av såväl museets besökare som anställda.

Markarbetena beräknas vara klara i april 2019  och i veckan rev vi planket mot Galärvarvsvägen och Vasamuseet och tog det första spadtaget. Lagom till sommaren står museets nya gröna bakgård redo för besökare som vill slå sig ned för en paus med något att äta och dricka. Välkommen!

Projektet är ett samarbete mellan Länsstyrelsen, Kungliga Djurgårdens Förvaltning och Nordiska museet.

Följ vårt arbete!
På den här sidan uppdaterar vi allteftersom projektet fortgår.

• Sickis tar form i ateljén hos konstnär Eva Fornåå.
  • Planskiss över museets nya bakgård
  • Formklippta lindar anländer till museet i väntan på plantering.