Så hanterar Nordiska museet coronaviruset

Uppdaterat 2020-03-26

På grund av situationen kring det nya coronaviruset väljer Stiftelsen Nordiska museet att tillfälligt stänga våra byggnader och anläggningar för publik verksamhet till och med 13 april. Det innebär även att Nordiska museet inte kommer att öppna verksamheten på Julita gård under påsken som planerat. Vi följer utvecklingen kring coronaviruset noga och hoppas kunna välkomna våra besökare snart igen. Även om lokalerna är stängda håller vi öppet, om än i andra former!

Inställd visningsverksamhet i sommar

Det ändrade ekonomiska läget som stängningen medför gör att visningsverksamheten på museet på Djurgården samt på stiftelsens slott och gårdar – Julita gård, Tyresö slott och Svindersvik – ställs in under sommaren. Parken runt Tyresö slott är öppen året runt, och ambitionen är att Julita gårds park samt trädgården i Svindersvik kan finnas tillgängliga för besökare i sommar.

Öppnandet av Tidsvalvet, museets nya storsatsning på barnens historia, flyttas fram till efter sommaren.

Vi håller öppet digitalt

Ta del av museets fantastiska samlingar och ämnesområden digitalt. Utforska webbplatsen, ta del av våra digitala samlingar och följ oss i sociala medier. Med start måndag 23 mars kl 12.30 börjar våra dagliga livesända visningar på Instagram och Facebook där vi utforskar museet tillsammans.

Bli en del av historien

Hur påverkar coronaviruset din vardag? Museet har öppnat en digital insamling där du kan dela med dig av din upplevelse och erfarenhet av coronavirusets framfart. Bidra med din berättelse här, den kommer att vara värdefull för framtiden!

Interna försiktighetsåtgärder

Vårt fokus är att begränsa smittspridningen i de län där vi har verksamhet, och att medverka till att resor till/från Stockholm begränsas. Vi gör detta genom att stänga våra museer och anläggningar samt genom att stoppa tjänsteresor mellan våra anläggningar från och med måndagen den 23 mars till och med den 13 april.

Restaurangen

Från måndag 23 mars håller även restaurangen stängt.

Ytterligare frågor

Har du frågor om hur Nordiska museet hanterar coronaviruset?
Kontakta Emma Reimfelt, kommunikationschef på Nordiska museet