Scrapbooking

Scrapbooking ger 90 miljoner träffar på Google och har exploderat som hobby på 2000-talet. Det handlar om att dekorera sina fotoalbum med mönstrade papper, färger, dikter, klistermärken eller minnessaker.

Många dekorerar lådor, gör fina kort eller en kokbok med mammas recept för att ge till sin dotter. Från amerikanska hemmafruar har trenden nått unga tjejer och inte minst småbarnsföräldrar, som vill berätta en historia kring sina fotografier och samtidigt få utlopp för sin kreativitet. Och en stund för sig själva.

Scrappare möts också på nätet, hemma hos varandra, i föreningar eller på så kallade scrapmaraton. Det kan kosta mycket att börja med scrapbooking, men efter hand börjar många använda material som de redan har, som knappar, band och smycken. Önskan att bevara minnen för framtiden är stor, så pappersmaterialet som säljs i butikerna är syrafritt så att det inte gulnar.

_foa7802.jpg

 

Maritha Frölid scrappar för att göra något med händerna, för att få egen tid och pysseltid hemma med barnen. Hon började blogga och visa sina alster på nätet för att hennes mamma skulle få se sina barnbarns liv.