Sommar på Nordiska museet

Välkommen till sommarhäng i stans pampigaste byggnad! Museet har öppet 9.00–18.00 alla dagar juni–augusti.

Mat och dryck bland träden

På vår sommarservering nedanför museet kan du inleda eller avsluta ditt besök med att slå dig ned och njuta gott att äta och dricka i solen eller skuggan från bladverken.
Öppet varje dag till och med 15 september.

I samarbete med Nordic Blues, Vego Schmegan och Fish N Chips.

Guidade visningar

Alla dagar kl. 11 och kl. 14: The Nordic Museum (engelska)
Den här visningen ger en introduktion till Nordiska museets historia, arkitektur och utställningar och till nordisk livsstil och traditioner. Visningen ges på engelska och är anpassad för våra utländska besökare, våra guider är svensktalande

Audioguide på 10 språk

Med en audioguide kan du uppleva museet på egen hand och i din takt. Vår audioguide finns att låna på 10 språk: svenska, lätt svenska, engelska, tyska, spanska, ryska, franska, finska, italienska, arabiska, samiska och mandarin. För våra yngre besökare finns Barnens audioguide (endast på svenska).

Film: Berättelsen om Nordiska museet

"Vad var det här från början?"

Det är en fråga vi ofta får om den stora museibyggnaden. Svaret är att det ända från början har varit Nordiska museet! Se hur det hela började i en film om människorna och historien bakom skapandet av Nordiska museets enorma samlingar och det arkitektoniska mästerverket.

Filmen rullar under museets öppettider i Vardagsrummet på plan 1 (längd 10 minuter, svenskt tal och engelsk text).

Lekstugan

Här kan nutidsbarn och deras vuxna förflytta sig till 1890-talet för en stund. Varje dag 10–16. Till vårt utbud för Barn & Familj

Museibutiken

Vår nya museibutik erbjuder ett unikt urval medvetna vardagsvaror och handplockat hantverk från Nordens alla länder.

Restaurangen

Husmanskost, kaffe, te, bakverk och fullständiga rättigheter. För våra yngre besökare finns alltid pannkaka och barnportion på menyn.

Till sommarens alla evenemang