Sommar på Nordiska museet

trucks_0.jpg

Museet har öppet 9–18 alla dagar i sommar. Välkommen på egen hand, med nära och kära eller med vänner på stockholmsbesök till sommarhäng i stans pampigaste byggnad!

Mat och dryck bland träden

På vårt mattorg nedanför museet finns våra food truck-vänner Vegan Schmegan, BunBun truck, Auel Handmade Coffee och gästspel. Börja eller avsluta ditt besök med att slå dig ned och njuta ekologiskt gott att äta och rättvisemärkt kaffe i solen eller skuggan från bladverken!

Guidade visningar

 • Lördagar och söndagar kl. 15:
  Mitt 50-tal. Kvinna. Mode. Vardag (svenska)
  Vår senaste utställning ger en bred bild av det kvinnliga femtiotalsmodet med markerade midjor, vippiga kjolar och jeans.
 • Alla dagar kl. 11 och kl. 14:
  The Nordic Museum (engelska)
  Vänner på Sverigebesök? Den här visningen ger en introduktion till Nordiska museets historia, arkitektur och utställningar och till nordisk livsstil och traditioner. Visningen ges på engelska och är anpassad för våra utländska besökare, våra guider är svensktalande.
 • Visningen ges även på kinesiska följande datum kl. 12.00:
  7, 14, 16, 21, 23, 28 och 30 juni,
  5, 7, 12, 14, 19, 21, 26 och 28 juli,
  2, 4, 9, 11, 16, 18, 23, 25 och 30 augusti samt 1 september.
  Information på kinesiska

Audioguide på 10 språk

Med en audioguide kan du uppleva museet på egen hand och i din takt. Vår audioguide finns att låna på 10 språk: svenska, lätt svenska, engelska, tyska, spanska, ryska, franska, finska, italienska, arabiska, samiska och mandarin. För våra yngre besökare finns Barnens audioguide (endast på svenska).

Lekstugan

Här kan nutidsbarn och deras vuxna förflytta sig till 1890-talet för en stund. Varje dag 10–17. Till vårt utbud för Barn & Familj

Museibutik

Noga utvalt sortiment av nordisk design och hantverk, böcker, affischer, smycken, leksaker och vykort.

Restaurang

Husmanskost, kaffe, te, bakverk och fullständiga rättigheter. För våra yngre besökare finns alltid pannkaka och barnportion på menyn.

Fler utflyktsmål

Upptäck också våra slott och gårdar utanför Stockholm: Tyresö slott, Svindersviks sommarnöje, Julita gård och Härkeberga kaplansgård.

Till sommarens alla evenemang