Sportlov på Nordiska museet 2020

Under sportlovet 22 februari–1 mars laddar vi med extra aktiviteter för lovlediga stora och små. Ta med familjen genom isberget i museets stora hall och lös uppdraget i Arktis, spänn på inomhusskidorna i Hasaloppet, bli en Tidsdeckare eller res tillbaka till 1890 i Lekstugan.

Uppdrag Arktis

Alla dagar. Ta med familjen på en resa genom isberget i museets stora hall och samla kunskap om livet på jordens nordligaste platser. Till er hjälp har ni en karta och hunden Sickis som visar vägen.

Lekstugan

Alla dagar. Besök en fantasivärld om livet kring 1890-talet. Lekstugan är en uppbyggd miljö med bland annat kök, handelsbod och rekvisita som står redo för barnens lek! Pris: 40 kr/ barn.

Hasaloppet

Alla dagar. Spänn på inomhusskidorna och tävla mot familj eller vänner i årets Hasalopp. Ingår i entrén.

Tidsdeckarna

Alla dagar. Ta historien till hjälp för att lösa fallet med den saknade marsipansfiguren.

Familjevisning

Alla dagar 13.00. Vad åt man när det var fest på 1500-talet? Fanns det glass på 1700-talet? Följ med bland helstekta svanar och kanderade violer i utställningen Dukade bord. Kanske blir det provsmakning för de modiga.

Barnens audioguide

Alla dagar. Låna barnens egna audioguide och häng med Gustav Vasa till spännande föremål och platser i museet.

Jakten på det hemliga ordet

Alla dagar. Följ ledtrådar och jaga bokstäver i modeutställningen British så in i Norden.

• Spänn fast skidorna och tävla i Hasaloppet
  • Ta historien till hjälp för att lösa fallet med den saknade marsipansfiguren i familjespåret Tidsdeckarna. Foto: Sofia Jansson/Nordiska museet
  • Res tillbaka till 1890-talet i Lekstugan. Foto: Sofia Jansson/Nordiska museet

Entré

Barn t.o.m. 18 år fri entré
Vuxen
Pensionär 120 kr
Student 120 kr

Fri entré för samtliga besökare tisdagar 13.00–17.00 (gäller ej utställningen Arktis – medan isen smälter). Se aktuella öppettider

Entré till Lekstugan

Barn 40 kr
Vuxen Lekstugan inkluderas i ordinarie entréavgift
Lärarledda förskole-, skol- och fritidsgrupper 20 kr/barn

Gruppbesök på egen hand

Förskole-, skol- och fritidsgrupper föranmäler sitt besök via bokningsformuläret.  Föranmäl besök på egen hand

Varför finns sportlovet?

Sportlovet fyller 80 år. Men varför har vi sportlov och vilken koppling har ledigheten till ransoneringen under krigsåren?

Klicka på bilden för att komma till videon där Lilla Aktuellt intervjuar intendent Jonas Engman i folkhemslägenheten på Nordiska museet.