Upplev Julita utomhus och hemifrån

Julita gårds vidsträckta park och trädgårdar är öppna för besökare året runt och en fantastisk utomhusupplevelse i hjärtat av Sörmland.

En promenad för alla sinnen

Välkommen att strosa runt och njuta av en unik kulturhistorisk miljö som visar hur ett storgods fungerade under början av 1900-talet. Julita gård ligger vackert belägen vid sjön Öljarens strand.

På godset finns bland annat fruktträd, örtagård och vackra och välbevarade byggnader som gårdsmejeri, brandstation, tegelbruk, väderkvarn och såg. Den siste private ägaren Arthur Bäckström, som donerade godset till Nordiska museet 1941, bodde i Stora huset.

Kika in i Stora huset

Växer längtan sig stark efter att få kika in i byggnaderna? I den här filmen får en introduktion till Julita gårds historia och Stora huset.