Vi gör plats för en grön bakgård

Snart öppnar vi för första gången upp museets bakgård mot Galärparken. Förberedelserna är redan igång för att öppna upp en ny grön bakgård och göra en av Djurgårdens mest attraktiva ytor redo för besökare. Formklippta lindar, spaljerade fruktträd och valnötsträd bildar väggarna till ett urbant vardagsrum utomhus.

På baksidan av museet, mot Galärparken, förbereds även för en ny entré. Den nya entrén ligger i markplan och är en viktig del i det långsiktiga arbetet med att förbättra tillgängligheten till museet.

Välkommen till en öppen visning i september
Är du nyfiken på mer? Vi bjuder in till en öppen visning för allmänheten i september. Mer info kommer i augusti.

Följ vårt arbete!
På den här sidan uppdaterar vi allteftersom projektet fortgår.

Nyfiken på mer? Kontakta gärna:
Sofia Hiller, Stiftelsen Nordiska museet
e-post: sofia.hiller@nordiskamuseet.se

Projektet är ett samarbete mellan Länsstyrelsen, Kungliga Djurgårdens Förvaltning och Nordiska museet.

  • Planskiss över museets nya bakgård
  • Formklippta lindar anländer till museet i väntan på plantering.