Höstlovsprogram 2019


Kom i rätt halloweenstämning! Besök Nordiska museet under höstlovet och delta i spännande och lärorika upplevelser för barn, unga och familj.
 


 

Höstlovssuccén är tillbaka!

Natt på Nordiska museet, tisdag 29/10 & torsdag 31/10 

Vandringarna pågår i cirka 60 minuter och startar var 15:e minut från 18:45 till 21:15
Upptinade farsoter, en despotisk kung, försvunna barn och rysliga myter från Arktis… Följ med på en spännande vandring i ett stängt museum som vaknar till liv på natten. Under två kvällar öppnar vi upp Nordiska museet för barnfamiljer och halloweenfirare och bjuder på en unik, interaktiv museiupplevelse. Barnvagn ej tillåten/kan inte medtas. Från 6 år i vuxens sällskap (passar barn upp till 12 år). Köp din biljett på Ticketmaster.se


Läs mer om Natt på Nordiska museet i kalendariet

 


 

 • Familjespår i Arktis - medan isen smälter/British så in i Norden, alla dagar under museets öppetider

  Lös kluriga uppdrag i utställningarna. Hämta uppdragen i receptionen. Familjespår i 
  British så in i Norden ingår i ordinarie entréavgift. Entréavgift till Arktis – medan isen smälter tillkommer. Passar barn från 7 år. 

 

 • Familjevisning: Smaka på historien, lördag 26/10 & 2/11, söndag 27/10 & 3/11

  Visningarna pågår i ca 30 minuter och startar 13.00
  Vad åt man när det var fest på 1500-talet? Fanns det glass på 1700-talet? Följ med på en spännande mathistorisk resa bland helstekta svanar och kanderade violer i utställningen
  Dukade bord. Vem vet, kanske blir det provsmakning för de modiga! Samling vid Gustav Vasa-statyn i Stora hallen. Ingår i ordinarie entréavgift. Passar från 4 år i vuxens sällskap. 
   
 • Lekstugan, alla dagar under museets öppettider

  Tidspass med biljett till kl 11, 12, 13, 14 och 15
  Lek förr i tiden i Lekstugan – Nordiska museets populära lek- och lärmiljö. Entré 40 kr/barn, vuxna betalar ordinarie entré till museet. Biljett köps i receptionen, begränsat antal platser. Passar från 5 år i vuxens sällskap.


  Läs mer om Lekstugan

 

 • Tidsdeckarna, alla dagar under museets öppettider

  När porten låsts för kvällen, lamporna släckts och personalen har gått hem vaknar Nordiska museets utställningar till liv. Framåt morgonen brukar allt bli som vanligt igen, men nu är en gyllene marsipanfigur plötsligt spårlöst försvunnen! För att lösa fallet behöver du ta hjälp av historien, det är dags att bli Tidsdeckare! Börja när du vill och utför detektivarbetet i din egen takt, gärna tillsammans med kompisar och vuxna. Ledtrådarna tar dig genom flera utställningar. Ingår i ordinarie entréavgift. Passar från 5 år i vuxens sällskap. 


  Läs mer om Tidsdeckarna