Program- och lovverksamhet

Höstlovet 28 okt–5 nov

Välkommen till ruskigt mysig stämning på Nordiska museet. I stora hallen pågår halloweenverkstad varje dag – fladdermusrädda varnas! Under lovet kan du bli en Tidsdeckare, uppleva Ljusresan, gå på sagostund Lekstugan och familjevisning.

Natt på Nordiska museet 30–31 oktober

Välkommen till ett stängt museum där allt är tyst och stilla. Eller? På egen hand får du ta dig runt i museet för att hitta mystiska detaljer som vaknat till liv och lista ut den hemliga koden för att komma ut...

Rek. från 6 år, vandringen tar cirka 45 minuter.

Start kl 18:30 med insläpp var 15 min från kl 18:45. Sista insläpp kl 21:15.

Köp biljetter här

Halloweenworkshop

Kl 10-17 varje dag

Tidskapseln 29 oktober och 5 november

Söndag 29 oktober och 5 november
Kl 15-17

Lekstugan

I Lekstugan reser du över hundra år tillbaks i tiden, till en bondgård på 1890-talet. Här får alla föremål användas, även de som är mer än 100 år gamla.

Kl 10-17, entré 20 kr. Varje dag under höstlovet.

Tidsdeckarna

Kl 10-17 varje dag under höstlovet.

Läs mer om Tidsdeckarna här

Familjevisning 28–29 oktober och 4–5 november

Kl 13

Sagostund i Lekstugans gårdshus 28–29 oktober och 4–5 november

Kl 15

Supersöndag

På söndagar laddar vi upp inför den kommande veckan genom lek, fantasi, och inspiration med kompisar i alla åldrar. Följ med på Ljusresan, hälsa på i Lekstugan eller bli en tidsdeckare. När magen börjar kurra är det bara att bege sig till restaurangen som erbjuder en smarrig söndagsmeny och nygräddade pannkakor.

Ljusresan

Ljusresan är barnens egen väg genom utställningen Nordiskt ljus. Ta ett magiskt ljus i handen och vandra från mörker till ljus. Kanske kan ni få sådant att synas som andra inte ser! I slutet av Ljusresan väntar en belöning.

Tidsdeckarna

Läs mer om tidsdeckarna här

Gratis audioguide

Det går alltid att låna Barnens audioguide gratis! I Barnens audioguide reser sig Gustav Vasa från sin tron i Stora hallen. Han tar er med på en rundvandring till många spännande föremål och platser i museet. Passar bäst för åldrarna 6 till 12 år och hämtas ut i receptionen.

Lekstugan

I Lekstugan reser du över hundra år tillbaks i tiden, till en bondgård på 1890-talet. Här får alla föremål användas, även de som är mer än 100 år gamla.

Öppet vardagar kl 11-17 och helger kl 10–17. Passar från 5 år. Entré 20 kr/barn.

Mer om Lekstugan

Se aktuella evenemang och programpunkter i vårt kalendarium. Läs mer här