Program- och lovverksamhet

Påsklov på Nordiska museet

Klä ut dig till påskkärring och följ med på äggjakt under påsklovet.

Påskmaskerad på skärtorsdagen 13 april

Påskkärring, påskhare eller något helt annat? Det är roligt att klä ut sig och på Skärtorsdagen blir det Påskmaskerad på Nordiska museet. Kom utklädd eller byt skepnad när du kommer hit. Alla är på väg till Blåkulla och i stora hallen kan du låna en kvast att testflyga med! 

Mellan kl 11–15.

Äggjakt på påskafton 15 april

Fira Påskafton på Nordiska museet och gå på äggjakt i huset. Håll utkik efter påskharen som också samlar ägg och kanske delar med sig.

Tidsdeckarna

När porten är låst, lamporna släcka och personalen gått hem väcks allt till liv på Nordiska museet.

På morgonen blir allt som vanligt igen – utom en dag. En gyllene marsipanfigur är borta! För att lösa fallet behöver du ta historien till hjälp. Det är dags att bli tidsdeckare!

Varje dag under påsklovet (8–17 april) kl 10–17.

Alltid på Nordiska museet

Ljusresan

Ljusresan är barnens egen väg genom utställningen Nordiskt ljus. Ta ett magiskt ljus i handen och vandra från mörker till ljus. Kanske kan ni få sådant att synas som andra inte ser! I slutet av Ljusresan väntar en belöning.

Gratis audioguide

Det går alltid att låna Barnens audioguide gratis! I Barnens audioguide reser sig Gustav Vasa från sin tron i Stora hallen. Han tar er med på en rundvandring till många spännande föremål och platser i museet. Passar bäst för åldrarna 6 till 12 år och hämtas ut i receptionen.

Lekstugan

I Lekstugan reser du över hundra år tillbaks i tiden, till en bondgård på 1890-talet. Här får alla föremål användas, även de som är mer än 100 år gamla.

Öppet vardagar kl 11-17 och helger kl 10–17. Passar från 5 år. Entré 20 kr/barn.

Mer om Lekstugan

Se aktuella evenemang och programpunkter i vårt kalendarium. Läs mer här