Planritning över Nordiska museet

Nordiska museets byggnad på Djurgården hyser utställningar på tre plan – i stora hallen och på plan 2 och 3. Du når utställningarna genom både trappor och hissar. 

Entrén

I entrén finns museets kassa och reception. Här informerar värdarna om museet, och här kan man låna en gratis audioguide. Audioguider finns på flera språk samt i versioner för barn och på lättläst svenska.

Separat entré för rörelsehindrade och barnvagn är lokaliserad på nedre plan till höger om huvudentrén. Se tillgänglighetsguiden för mer information.

planskiss_2018.jpg
Ladda ned planritningen (jpg)

Nedre plan

På nedre plan, plan 1, finns Nordiska museets butik och bibliotek och arkiv som är öppet för såväl forskare och studenter som för allmänheten. På nedre plan finns även museets samlingssal där konferenser och seminarier äger rum. Museets toaletter, skötbord och garderober återfinns också här. 

Stora hallen

I stora hallen, plan 2, finner du Nordiska museets matsal där det serveras lunch och fika dagligen. På onsdagkvällar serveras paj eller soppa, fram till kl 19.45. I stora hallen finns även Nordiska museets hyllade lek- och lärmiljö Lekstugan. Här finns möjlighet för barn och deras vuxna att förflyttas till 1800-talet för en stund. Matsäcksrum finns i vänstra delen av Stora hallen, plan 2.