Restaurangen

Nordiska museets matsal serverar varje dag vällagad husmanskost samt bröd och bakverk från det egna bageriet. Välkommen in att slå dig ned med en kopp kaffe eller ett glas vin efter museibesöket.
 

Lunch
 

  • Alltid minst tre varmrätter att välja mellan. 
    Vegetariska samt lakos- och glutenfria alternativ erbjuds.   
  • Restaurangen har fullständiga rättigheter.                                                                         

  • För barnen
    Pannkakor med sylt och grädde
    Barnportioner av rätterna på dagens meny. 


Fika och mellanmål
 

  • Ekologiskt kaffe, kanelbulle samt hembakad småkaka.
  • Smoothies, juicer, fruktsallad samt yoghurt med bär.
     

Arktisk meny


Förbokas via matsalen@nordiskamuseet.se / 08-519 545 61.
 

  • Eko-påse
    Berga bruk plingon (dryck)
    Renklämma på tunnbröd med äpple o sellerisallad
  • Arktiska smaker 
    1 glas ekologiskt vin eller alkoholfritt
    3 smörrebröd på rågbröd med:
    - Västerbottenost och hjortron
    - Ren och kantareller
    - Ishavsräkor och örter
     

Afternoon tea
 

Tillgängligt vardagar efter 14.00, till och med 10 oktober. Förbokas via matsalen@nordiskamuseet.se / 08-519 545 61.
 

  • Teer
    Darjeeling
    Earl Grey
    Grönt te
    Rooibos
  • Tilltugg
    Scones med tillbehör
    Brieost med hjortronmarmelad
    Skagensnitt
    Tvärnöskinka med Karljohanssvamp
    Citronmacaron
    Chokladpralin

 

  • Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museet
  • Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museet
  • Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museet
  • Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museet
  • Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museet
  • Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museet
  • Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museet
  • Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museet
  • Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museet


Konferens
 

Det finns stora möjligheter att hålla en lyckad konferens i Nordiska museets lugna miljöer. Här finns:
 

  • En samlingssal med biosittning och full teknisk utrustning (rymmer 180 personer).
  • Konferensrum för mindre sällskap (exempelvis för lunchmöten eller halvdagskonferenser). 
     

Boka konferens via 


Hållbarhetsarbete


Restaurangen arbetar löpande mot hållbarhet, där några av målen är att:
 

  • 25% av restaurangens råvaror ska vara ekologiska
  • begränsa matsvinnet 
  • se över energiåtgången
  • ersätta plastmaterial
  • använda svanenmärkta kemikalier
  • endast använda MSC-märkt fisk
     

Restaurangen är sedan januari medlemmar i Hållbara restauranger — ett nätverk av restauranger som vill skapa en mer hållbar restaurangnäring. Gemensamma beslut för nätverkets medlemmar i år är att utesluta sugrör, plastbestick, plastmuggar, plastlock, takeaway-lådor i plast samt plastpåsar.


Kontakt
 

 / 08-519 545 61

Restaurangens webbplats