Restaurangen

Nordiska museets matsal serverar varje dag vällagad husmanskost samt bröd och bakverk från det egna bageriet. Välkommen in att slå dig ned med en kopp kaffe eller ett glas vin efter museibesöket.

Lunch

  • Alltid minst tre varmrätter att välja mellan. 
    - Vegetariska samt lakos- och glutenfria alternativ erbjuds.   
  • Restaurangen har fullständiga rättigheter.                                                                         

  • För barnen:
    - Pannkakor med sylt och grädde
    - Barnportioner av rätterna på dagens meny. 

Fika och mellanmål

  • Ekologiskt kaffe, kanelbulle samt hembakad småkaka.
  • Smoothies, juicer, fruktsallad samt yoghurt med bär.

Afternoon tea

  • Tillgängligt vardagar efter 14.00, till och med 10 oktober. Förboka via matsalen@nordiskamuseet.se / 08-519 545 61.

    Teer:
    Darjeeling
    Earl Grey
    Grönt te
    Rooibos

    Tilltugg:
    Scones med tillbehör
    Brieost med hjortronmarmelad
    Skagensnitt
    Tvärnöskinka med Karljohanssvamp
    Citronmacaron
    Chokladpralin
     

Till restaurangens webbplats.

  • Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museet
  • Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museet
  • Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museet
  • Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museet
  • Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museet
  • Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museet
  • Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museet
  • Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museet
  • Foto: Karolina Kristensson/ Nordiska museet

Konferens

Det finns stora möjligheter att hålla en lyckad konferens i Nordiska museets lugna miljöer. Här finns:

  • En samlingssal med biosittning och full teknisk utrustning (rymmer 180 personer).
  • Konferensrum för mindre sällskap (exempelvis för lunchmöten eller halvdagskonferenser). 

Bokning av konferens:

Hållbarhetsarbete

Restaurangen arbetar löpande mot hållbarhet, där några av målen är att:

  • 25% av restaurangens råvaror ska vara ekologiska
  • begränsa matsvinnet 
  • se över energiåtgången
  • ersätta plastmaterial
  • använda svanenmärkta kemikalier
  • endast använda MSC-märkt fisk

Restaurangen är sedan januari medlemmar i hållbara restauranger — ett nätverk av restauranger som vill skapa en mer hållbar restaurangnäring. Gemensamma beslut för nätverkets medlemmar i år är att utesluta sugrör, plastbestick, plastmuggar, plastlock, takeaway-lådor i plast samt plastpåsar.

Kontakt

 / 08-519 545 61