Det här ska bli så kul! :D

2017-01-03 15:52

Massa spännande väsen att välja mellan! Efter att ha grottat ner mig i Nordiska museets källmaterial blev det dock Bergakungen jag fastnade för. I den karaktären kan jag blanda fritt från troll, monster, alver, dvärgar och älvfolk och skapa min egen tolkning av hur Bergakungen ser ut. Nu ska det sys, lödas och byggas i månaderna tre!

Min största utmaning är prostetics, peruk och smink som jag inte jobbat så värst mycket med tidigare.

Det jag känner att jag har under bra kontroll är sömnad, läderhantverk, smide samt elektronik.

För mig är cosplay en relativt ny grej även om jag skapat egna dräkter sedan 2001.

Cosplay är för mig en social arena där kreativa människor möts och inspirerar varandra. Det är också en rörelse där alla får vara med och där människor lyfter upp varandra och delar med sig av rampljuset.

Folktron har alltid stått mig nära och jag har dragit mycket inspiration där ifrån i mitt spelledarskap inom bordsrollspel och mitt konstnärliga skapande men framförallt när jag gestaltat älvfolk och naturväsen på olika lajvarrangemang. Mystik, nyckfullhet och att vara sprungen ur människors vidskepelse är alla intressanta teman att leka med vid skapandet av en häftig dräkt!

Följ mig i sociala medier!

Facebook: http://www.facebook.com/NifelheimCosplay/
Instagram: @nifelcosplay

Hälsingar från gästbloggare och tävlingsdeltagare Rickard Nilsson, Göteborg