Det intensiva arbetet!

2017-01-07 07:34

Gruvrået, en vacker och prålig dam!

Eftersom jag inte kunde vara med under föreläsningen med Ebbe Schön på museet om alla väsen, i november, så visste jag att jag fick kolla upp lite egna källor, och jag hade fastnat ganska mycket för Gruvrået. Vet inte riktigt varför jag drogs till henne, kanske för att hon beskrivs som en vacker och prålig dam, och jag älskar alla dräkter med detaljer och smycken.

Jag har redan studerat mig in mycket på renässansen och kommer ta mest inspiration därifrån, men jag har en fin bild av att Gruvrået har fått massa offer och gåvor från massa tidsepoker, så jag tänker blanda en hel del mellan stilarna, då jag antar att man inte följer modetrenderna när man bor i en gruva och har begränsat utbud av kläder haha!

Jag är redan van vid en hel del tack vare att jag har jobbat med cosplay i snart 8 år nu. Men jag tänker utmana mig en hel del i denna dräkt och utforska tekniker jag aldrig har rört tidigare, som metallsmycken och LED applikationer, samt mycket med finish och texturer.

Cosplay för mig betyder så mycket, och då jag har varit med ett tag har jag fått se så mycket fina dräkter genom tiderna. Jag älskar allt som cosplay communityn har att erbjuda, särskilt den svenska. vi delar gärna tekniker och tips, stöttar varandra och cosplayar i stora grupper, sprider glädje och gemenskap, det är helt underbart! Det är så inspirerande att få jobba med cosplay och att själv få inspirera andra och lära ut, vilket jag gärna gör på min cosplay fan page! På så vis kan man även få kontakt med andra utomlands och cosplay har lett mig till dom mest underbara ställen i världen!

Senast i december 2016 så blev jag inbjuden till ett spanskt expo vilket var en underbar upplevelse. Där fick jag se mycket egenskapade dräkter och designade karaktärer vilket gav mig massa inspiration till mitt väsen, jag hittade även dom mest underbara tygerna när jag var där nere till min dräkt!

Folktro likt Rickard har stått mig nära väldigt länge och fascinerat mig så sjukt mycket genom min uppväxt. Jag har rollspelat, lajvat, spelat fantasy spel och nu cosplayar jag! Men böcker, film och nätet har gett mig massa inspiration då jag fullkomligt älskar att snoka upp information om allting! Denna info och mina tidigare kunskaper från cosplay har fått mitt huvud att snurra med hur bilden av detta Gruvrå ska se ut för just mig, där jag mixar gammalt med nytt, för vad säger att hon fortfarande inte är därute och får gåvor än idag?

Följ mig i sociala medier!

Min Facebook fan page sida är där jag lägger upp alla bilder och info om min dräkt! allting står på engelska då min sida har stor bas utomlands också: www.facebook.com/CatsCosplayKingdom

/ Elin Jacobsson, gästbloggare och deltagare i Cosplay <3 folktroväsen