Ett skogsrå tar form

2017-01-09 13:06

Som barn växte jag upp med John Bauers fantastiska sagovärld. Än i dag kan jag sitta timmar intryckt i sagoböcker fascinerad av alla bilder och historier. Min morfar ritade serier och mitt intresse för att rita började tidigt. Jag har alltid hållit på med något pyssel eller mindre projekt men det var inte förrän senare jag hittade cosplay.

Att få skapa en karaktär från grunden, att ge den liv och form är väldigt givande, spännande och otroligt utmanande. Och allt händer i ett litet hörn i en 33 kvm lägenhet är helt galet när jag tänker efter. Cosplay för mig är en slags konstform, från hantverket till gestaltning och visa upp sin nördighet ståtligt.  I cosplay samhället är alla välkomna och är fyllt med fantastiska människor, något jag är otroligt glad över av få ta del av, något jag uppmanar fler att testa <3

Historienörd som jag är brukar sommaren bestå av att gå tillbaka några århundrade och leva som det var förr i de småländska skogarna i western liv med vänner. Till vardags är jag studerande, praktikant på SVT, står och säljer korv på matcher men dagdrömmer ofta bort i Tolkiens värld eller vad nästa dräkt ska bli. Fritiden består mest åt att hänga vid min kära symaskin eller sitta vid mitt gamla skrivbord med papper och penna. Dräkter jag gör är oftast kvinnliga karaktärer som jag ser upp till. Jag gillar göra rustningar, jobba med ljus och massa ovanliga ting, handsömnad eller bara testa nya grejer.

Till nordiska museets folktroväsen dräktskapar tävling har jag valt skogsrået.

/Kelly Colbell Heyl, gästbloggare och deltagare i tävlingen Cosplay <3 folktroväsen

Följ mig i sociala medier!

Facebook: https://www.facebook.com/Colbellcosplay/

Instagram: @colbellcosplay