Första artikeln!

2016-09-19 09:58

I slutet av förra veckan damp den ned på mitt skrivbord,

”Hemljus – tidning för hembelysningsbranschen”.

Några sidor in hittade jag ”Ljusets historia på Nordiska museet”, en artikel jag intervjuades för tidigt i somras. Det är roligt men alltid en risk att tala om en utställning långt i förväg, utställningsnamn är ofta bara arbetsnamn långt fram i processen och saker som då planeras att ingå kan försvinna och helt andra saker komma i stället.

Göran Tjäder, redaktör för Hemljus, lät mig läsa igenom texten vid flera tillfällen före publicering för att innehållet skulle stämma när artikeln publicerades, vilket kändes seriöst och bra. Förutom information om detta stora projekt och vad de olika delarna innehåller berättar artikeln också att museet  kommer att ha en gedigen programverksamhet med utgångspunkt i utställningen.

Nu håller jag tummarna för att läsarna av Hemljus skall följa Görans råd: "De som arbetar i inte minst belysningsbranschen har all anledning att boka in ett besök på Nordiska museet under den tid som utställningen pågår, d v s från 29.10 2016 och ett år framåt. "

Här finns på ett samlat och strukturerat sätt inte minst massor av kunskap att hämta.

Hemsljus kommer att göra uppföljande artiklar om utställningen efter vernissagen, bland annat med intervjuer av besökare. Roligt!