God Jul och tack för i år!

2014-12-24 12:12

Det här är Julbloggens sista inlägg för i år. Varmt tack till alla som bidragit med julstämning till bloggen, som lagt ner tid på att dela med sig av tips och erfarenheter, och skrivit om allt från julpynt till julgodis med en personlig vinkel.

Botanisera bland inläggen, hitta din favoritskribent och inspireras till eget julbak och julpyssel. Ta del av beskrivningar på virkade äpplen, egendesignade adventsstjärnor och julbroderier. Läs om julgransbelysning från förr, och om tomtar som loppisfynd.

Här på museets webbplats finns dessutom mer att läsa om julen, under rubriken Årets dagar.

Gör ditt eget julgranspynt, här finns beskrivningar på:

Snöstjärnor (Pdf)

Julgranskarameller (Pdf)

Hjärtkorgar (Pdf)

Besök Nordiska museet i mellandagarna och se utställningen Traditioner och Socker.

Och i appen Årets dagar kan du läsa om fler av årets dagar och högtider. Appen finns för Android och IPhone.

Sist men inte minst, hur var det nu, raskar räven över isen eller riset? Fixa sånglekarna och långdansen kring granen med Nordiska museets sånghäften.

Så stänger vi Julbloggen för i år och önskar er alla en riktigt God Jul!