Julbloggspremiär

2014-12-01 13:13

Idag startar Nordiska museets julblogg. Med ett inlägg dagligen fram till jul blir det både passion och nostalgi, och en hel del tips. Skriver gör design- och inredningsintresserade gästbloggare som berättar om sina favoritpynt och delar med sig av beskrivningar och barndomsminnen.

Många av gästbloggarna har egna bloggar och är vana skribenter. De har generöst lagt ner möda på att dela med sig av sin passion och expertis, sina tankar och erfarenheter.

Tanken är att Julbloggen ska inspirera men också locka till funderingar kring det egna julfirandet, kring julprydnader och vad vi väljer att dekorera granen med.

Följ med här på Julbloggen dagligen för att frossa i julpynt, beskrivningar, loppisfynd och jultraditioner som gästbloggarna delar med sig av ända fram till jul. Sprid gärna länken till bloggen:  http://www.nordiskamuseet.se/blogg/julbloggen

Julhälsning från Folkhemslägenheten

Det första inlägget här på Julbloggen är en hälsning från Folkhemslägenheten. På museet startade julstämningen nämligen med besked 1:a advent med Julstök i folkhemmet. I stora hallen dukades upp bord där besökarna fick göra egna julgransdekorationer, hjärtkorgar, snöstjärnor och julgranskarameller. Beskrivningarna till dem hittar du här. I Folkhemslägenheten stod museets pedagoger och berättade om livet i 1940-talets Sverige, dagarna kring jul. 

Hela december pågår aktiviteter på museet i julens tema med visningar och föreläsningar, och förstås som vanligt jullovsaktiviteter från 20 december.Ta del av museets julprogram här.

2 december

I morgon bloggar Erika Åberg, som till vardags bloggar på Wynjacraft, om hur du gör din egen adventskalender.