Loppisfynd till granen

2014-12-06 09:25

Jag har under ett antal år köpt pynt till julgranen på loppisar runtom, ni vet sånt gammalt fint som man sett hos sina äldre generationer genom åren. Det är ju så himla mycket finare än allt man kan köpa i butikerna idag! Jag tänkte visa lite av det julpynt som vi har här hemma, mer än man någonsin kommer att rymma i en och samma gran, här finns inget som säger "less i more" 

Man kan ju i ärlighetens namn fundera på varför man ska ha 5 julgransspiror, jag menar spiror är ju finare än stjärnorna som man oftast ser, men inte behöver man ju egentligen mer än möjligen 2, en att byta ut, och hittar man en som blir favorit (den längst till höger) så kommer man ju ändå att välja den (även om den bredvid är en stark kandidat)…

Riktigt gamla julgranskulor är fina tycker jag, inte alltid så lätta att hitta, men av dem man hittar så är en hel del av dem handmålade på glas, så de är riktiga rariteter. Vissa av dem är handmålade och gissar jag 40-50-tal, medan en del är mer massproducerade  från, 1950-60-talet.

Mina favoriter blad julgransprydnaderna är nog de fina gamla fåglarna av målat glas som man inte ser särskilt ofta, jag har lyckats hitta ganska många genom åren, men det är loppisar man får leta på och trots detta kan man få betala en slant för dem.  Värda varenda krona tycker jag!

I familjen har vi som sagt mängder av julgranskulor och annat pynt, även om vi kanske inte är så hårda på alla jultraditioner, så är det kul att ta ut svängarna ordentligt nån gång under året med pynt, godis och mat :)

Vill ni se mer kan ni kika in på bloggen där det finns en hel del fina julsaker att kika på eller följa med på vidare äventyr på Instagram under den kommande julen!

God jul och Gott nytt år från Benny Movarp!

Jag är civilingenjör som jobbar med samhällsplanering, är gift och har två barn. Har en förkärlek för samlande av 50-60-talsprylar, gillar att gå på loppis och renovera vårt gamla hus!
Bloggen: http://www.porslinsbloggen.se
Instagram: @herrmovarp

7 december

I morgon skriver bloggaren Anna Lindmark om hur du virkar fina röda äpplen till granen.