Måste man bjuda på glögg?

2014-12-15 11:50

Dagens inlägg på Julbloggen är en hälsning från Ia Orre, sommelier, adjungerad lektor på restauranghögskolan vid Umeå Universitet och vinskribent. Ia är också en av initiativtagarna till Ostfestivalen, som äger rum på Nordiska museet 13-15 februari 2015.

I december bjuds ofta på julfika med glögg. Själv bjuder jag aldrig på glögg, pepparkakor och knäck utan dukar upp en mingelbuffé med svenska ostar.

Blåmögelostarna och hårdostar eller andra smakrika och vällagrade ostar passar bra, många alternativ finns att provsmaka under Ostfestivalen i februari!

Till detta gör jag ett buffébord med olika portviner och alkoholfria alternativ i form av blåbärs- och äppelmust av bästa kvalitet. Sedan har jag självklart nötter, gott fruktbröd, pepparkakor, fruktkaka och riktigt god mörk choklad samt torkad frukt!

Lycka till och goda helger!

Ia Orre, Ostfestivalen

I morgon bloggar Victoria Harnesk om samiska mattraditioner kring jul.