Mrs Murphy

2014-12-10 09:00

Det var mörkt och tyst i hela huset. Jag blinkade för att vänja ögonen vid mörkret samtidigt som jag kikade fram över täckets kant. Det var varmt och tryggt under dess beskyddande dun. Men ändå var jag ivrig att komma upp, jag ville ju se den. Julgranen. 

Mrs Murphy hade lovat mig den vackraste av julgranar. Jag hade hört dem stöka runt kvällen innan. Skratten som försvann in i sorlet av Bing Crosbys ljuva julstämma och klirret från kristallglasen när de skålade i champagne. Champagne hörde julen till hade Mrs M berättat.

Jag svepte morgonrocken allt hårdare om mig och började tassa ut i hallen. Jag hade fått den kvällen innan. Den var täckt av ett vackert leopardmönster och hade svart svandun runt ärmsluten. Leopardprint hörde julen till hade Mrs M berättat. Natten hade fortfarande hela huset i sitt grepp men jag kunde ändå urskilja en siluett längre fram i hallen i det stora rummet. Siluetten var stor, den gick nästan ända upp till taket och verkade ha en grandios form.

Jag tassade närmare och kunde se att något blänkte till. Det var månens sken som lyste in genom fönstret och måste ha träffat ett hänge för nu blänkte det till igen. Jag närmade mig och kunde nu urskilja detaljer och former bättre. Jag såg att girlangerna var gjorda av de finaste av sötvattenpärlor och hur de draperade sig så vackert runt, runt. Ju närmare jag kom desto mer glittrade det, det var som en stjärnklar natt, den ena stjärnan strålade vackrare och starkare än den andra. Det var som en matta av diamanter. Diamanter hör julen till hade Mrs M berättat. Jag sträckte ut handen för att röra vid några ar girlangerna, de var mjuka och kändes sköna mot min hand.

Detta var den sannerligen den vackraste av julgranar jag någonsin skådat. Hon hade verkligen outdone herself this time. Inte för att jag hade tvivlat på hennes kapacitet men det här var ändå så mycket bättre än jag någonsin hade kunnat drömma om. Den kvinnan verkar ha glitter i sina ådror tänkte jag. 

Glitter hör julen till hade Mrs M berättat.

Malin Ehlin, alias Mrs Murphy

Mrs Murphy – Agent of Fabulousness – skjuter huvudet av Mr Jante med välriktade champagnekorkar och vill att vi sätter guldkant på oss själva och vår vardag. She’s on a mission to fabulouize the world så håll utkik efter hennes föreläsningar och kurser. Och glöm inte att #BurnThatFuckingMysbralla
På webben: www.mrsmurphy.se
Mrs Murphy på Facebook: https://www.facebook.com/FabulousMrsMurphy
Mrs Murphy på Instagram: Fabulous_mrs_murphy

11 december

I morgon bloggar Theo Sundh, författaren av Virkat för Män och bor och jobbar i Oxford England.