Förberedelsematerial

Nordiska museet har ett mångsidigt studiematerial för skolan. Här hittar ni underlag att arbeta med före och under ett besök på museet. Välj det material som passar gruppen eller arbetet bäst.

Pedagogiska hjälpmedel

Studiehandledningar

Nordiska museet erbjuder studiehandledningar med engagerande arbetsuppgifter och fördjupad guidning till utvalda utställningar. 

Läs mer om studiehandledningar

Audioguiden

Med audioguiden får ni en spännande visning på egen hand. Välj den audioguide som passar er grupp bäst. 

Läs mer om audioguiden

Biblioteket

Fyra bilder som visar Biblioteket och Fatburens lokaler, första bilden visar soffor och en hylla med tidskrifter, andra bilden visar katalogkort, tredje visar en flygel och en väggmålning och den fjärde visar sittplatser för studier vilka består i stolar och långbord.

Biblioteket ligger en trappa ned från museets entrékassa och är öppen måndag till fredag kl 12–16, och även onsdagar kl 12–20 under perioden september till maj. Där finns tillgång till referensbibliotek med böcker och tidskrifter samt studieplatser med trådlöst nätverk.

Läs mer biblioteket

Webbplatser för skolan

Bilder på webbplatser för skolan, illustrationer på modedräkter från Guldknappen, bild på pojke som blir tvättad från Hygien, bild på de vita bussarna från Vad mina ögon sett.. och bild på den samiska flaggan.

Vill ni veta mer om teman som mode, traditioner och samer?

Titta in på Nordiska museets webbplatser för skolan

Fotoskafferi

Bilder från Fotoskafferiet. Bild ett: kvinna som mjölkar en ko. Bild två: en kvinna på ett fartyg. Bild tre: en pojke som klipper ett får. Bild fyra: bild på fyra fattiga pojkar.

I fotoskafferiet finns bilder som beskriver människors liv i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Ni kan använda bilderna som ett förberedelsematerial inför ett besök på museet.

Läs mer om Fotoskafferiet

Informationslåda om samisk kultur

Informationslåda med föremål från samisk kultur

Hyr Nordiska museets informationslåda som innehåller föremål och fakta om samisk kultur.

Läs mer om informationslådan