Berätta för oss

Nordiska museet vänder sig till människor i hela landet och i alla åldrar, som vill skriva om sina erfarenheter och tankar. Det kan handla om allt från vardagliga bestyr och företeelser till livsavgörande händelser och upplevelser. Frågorna ställs tematiskt på www.minnen.se eller via frågelistor som du kan läsa om längre ner på denna sida.

#metoo

Under hösten 2017 växte den virala internationella kampanjen #metoo i sociala medier. Har du deltagit i kampanjen och i manifestationer på din ort? Berätta för Nordiska museet!

Bidra till insamlingen

Att göra sin röst hörd

Tycker du att du kan påverka samhället idag genom att göra din röst hörd? Var gör du din röst hörd? Berätta för Nordiska museet. Var med och skriv en del av Sveriges historia med ditt bidrag.

Bidra till insamlingen

#openstockholm

Postade du bilder i sociala medier i samband med terrorattacken i Stockholm 7 april 2017? Dela med dig av dina bilder så sparar Nordiska museet dem för framtida generationer.

Bidra till insamlingen

 

Hur firar du nyår?

​Enligt​ ​den​ ​gregorianska​ ​kalendern​ ​infaller nyårsafton​ ​den​ ​31​ ​december,​ ​men​ ​många​ ​fler​ ​varianter​ ​av​ ​nyår​ ​firas​ ​i​ ​Norden idag.​ Berätta om ditt/dina nyårsfirande och bidra till forskning och en kommande bok om nyårsfiranden.

Bidra till insamlingen

Radion i mitt liv

Radio har varit närvarande i människors liv i omkring hundra år. Tekniken förändras och vi lyssnar på olika sätt i olika tider och åldrar. Nu vill vi veta din relation till radion!

Foto: Bertil Wreting, © Nordiska museet

Frågelistor: Skriv själv

Nordiska museet har sänt ut frågelistor till fasta meddelare i hela landet sedan 1920-talets slut. Skriv själv genom att besvara en av våra frågelistor.