Designsamtal: Gestalta det smältande Arktis FLYTTAS (NYTT DATUM KOMMER)

Hur förmedlar man forskning genom konst? Utställningen Arktis – medan isen smälter kombinerar en storslagen formgivning av ett 360 kvm och 6 meter högt glittrande isberg med design, konstverk, filmer, föremål och projektioner i Nordiska museets stora hall. Utställningen föregicks av tre års förberedelser med omfattande researcharbete och forskningssamarbeten.

På grund av spridningen av Coronaviruset är samtalet inställt. Det kommer att hållas vid ett senare datum i höst.

I ett samtal med utställningens formgivare MUSEEA, konstnären Anastasya Martynova och utställningsproducenten Matti Shevchenko Sandin, som leds av Sofia Rickberg från FORMAS, diskuteras hur forskning gestaltas i form och konst och hur Nordiska museet tog täten i samtidsutställningar.

Samtalet hålls på engelska och sker framför isberget i Nordiska museets stora hall.

Medverkande

MUSEEAär en multidiciplinär plattform för design och curating grundad av designerduon Sofia Hedman och Serge Martynov. Tillsammans har duon skapat och curerat flertalet utställningar över hela världen. MUSEEA har formgett utställningen och skapat dess grafiska design. Tillsammans med Anastasya Martynova har de även skapat höskulpturerna i utställningen.

Anastasya Martynova är en rysk multi-diciplinär konstnär och designer baserad i London och Barcelona, vars uttryck är inspirerat av hantverk. Anastasya har skapat korsstygnen och pärlskulpturerna som visas i utställningen. Tillsammans med MUSEEA har hon också skapat höskulpturerna.

Matti Shevchenko Sandin, utställningsproducent på Nordiska museet.

Moderator är Sofia Rickberg från FORMAS.

Vänligen observera att samtalet ges på engelska.

Plats: Framför isberget i Stora hallen.
Tid: 18.30-19.45
Pris: Ingår i entrébiljetten till museet

Missa inte visningen av utställningen, 18.00-18.30. Ingår i ordinarie entrébiljett. Läs mer här.

• Foto: Hendrik Zeitler/ Nordiska museet

Var: