Dräktreformrörelse och knytblusaktivism INSTÄLLT

Välkommen till en specialvisning om kvinnokamp genom kläder med intendent Marianne Larsson, en av museets experter inom dräkt och mode. Hur såg motståndet mot den obekväma modedräkten ut vid slutet av 1800-talet? Vad utmärkte sekelskiftets uppmärksammade dräktreformrörelse? Finns det paralleller till dagens feminism och kvinnokamp?

Nordiska museet håller stängt t.o.m. 14 april på grund av spridningen av Coronaviruset (covid-19), på grund av detta är visningen inställd. Vi ser över möjligheten att hålla visningen vid ett senare tillfälle, hemsidan uppdateras löpande.

Visningen hålls vid en av valvmontrarna i Stora hallen där Marianne Larsson utifrån utställda dräkter fördjupar sig i kvinnors motstånd mot den överdekorerade och ohygieniska modedräkten kring sekelskiftet 1900. Nutida kvinnoaktivism uppmärksammas genom Sara Danius och Camilla Thulins knytblus från 2019.

Specialvisningen är en del av programserien "Intendentens favoriter". I programserien möter du museets intendenter som delar med sig av sin expertis och visar sina favoritföremål i museets utställningar.

Tid: 19.00-19.30
Plats: Stora hallen, valvmontrarna
Pris: Ingår i ordinarie entréavgift

Var: 
Nordiska museet
När: 
onsdag 8 april 2020 - 19:0019:30