Familjeworkshop: Smycka ditt plagg med Nina Sandström

Smycka kläder med vackra detaljer! En skaparverkstad för dig från 8 år och uppåt i vuxens sällskap där vi gör ett plagg unikt och personligt tillsammans med kostymdesignern Nina Sandström.

Att ta hand om sina kläder, laga, sy om och förändra dem med nya dekorativa detaljer är inte bara roligt. Det är dessutom bättre för vår planet än att köpa nyproducerat som vi slänger så fort vi tröttnat. Nina Sandström är textilkonstnär och kostymdesigner inom film, teater och opera. Hon vill sprida lyckan av kreativt skapande och inspirera till återbruk och ökad hållbarhet. I den här skaparverkstaden får du prova på att göra om ett plagg till din egen slow fashion design!

Nina visar dig sina tips för att göra om ett plagg. Därefter får du skapa egna dekorationer. Med broderier och pärlutsmyckningar, ett tryck eller kanske en ny ficka sätter du din egen stil på plagget. Nina hjälper till och anpassar uppgifterna beroende på din kunskapsnivå och ålder. Den här skaparverkstaden är för dig från 8 år och uppåt i vuxens sällskap och pågår i två timmar.

• Vi sitter fyra deltagare vid varje arbetsbord.
  • Inspirerande material, bra saxar, nål och tråd och textilkritor finns i ateljén.
  • Ta gärna med ditt eget plagg att dekorera!

​OBS Begränsat antal platser. Du förköper en workshopbiljett och en entrébiljett till museet för att delta.

Rekommenderad ålder: från 8 år och uppåt i vuxens sällskap.

När: söndag 14 november 11:00–13:00 eller 14.00–16.00

Plats: Nordiska museets ateljé, Nordiska museet

Biljetter

Du förköper en workshopbiljett och en entrébiljett till museet för att delta. Entrébiljetten gäller för hela dagen på museet.

Workshopbiljett: 100 kr/person

Entrébiljett till museet: vuxen 140 kr, student/pensionär 120 kr, t. o m. 18 år: fri entré

Köp biljetter

Om Nina Sandström

Nina Sandström är textilkonstnär och kostymdesigner verksam inom film, teater och opera och har bland annat designat kostymerna till Fanny och Alexander på Dramaten. Nina vill sprida lyckan av kreativt skapande och inspirera till återbruk och därmed ökad hållbarhet. 2017 tilldelades Nina H.M. Konungens medalj för ”framstående insatser som kostymdesigner”.

• Foto: Magnus Länje /Nordiska museet
Var: