Föredrag om NK:s Franska damskrädderi

UTSÅLT: Exklusivt föredrag med Susanna Strömquist, författare och curator till boken och utställningen Nordens Paris.

Hur gick det till på NK:s Franska damskrädderi? Susanna Strömquist tar dig med på en resa i tid och rum till Parismodets nordligaste utpost och juvelen i kronan på varuhuset Nordiska Kompaniet i Stockholm. Möt ateljéns legendariska chefer, proverskorna, sömmerskorna, pärlbrodöserna, mannekängerna – och de välklädda kunderna. När det begav sig anlände kunderna via en guldglänsande hiss från parfymavdelningen på bottenvåningen, direkt upp till ateljéns sofistikerade pärlgrå modesalong – även kallad himmelriket. Nu är det din tur!

Susanna Strömquist står med sin bok i handen i utställningen Nordens ParisFöredraget sker i Samlingssalen. Efter föredraget 18.30–20.00 signerar Susanna Strömquist sin bok Nordens Paris – NK:s Franska damskrädderi i Museibutiken. Boken säljs till specialpris under kvällen.

Begränsat antal platser: 140 st. Endast förköpta biljetter.

Visa ditt vaccinationsbevis

Observera att detta evenemang kräver att du kan uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis. Med ditt vaccinationsbevis visar du på ett enkelt och säkert sätt att du har blivit vaccinerad mot covid-19. Är du fullvaccinerad kan du hämta ditt bevis kostnadsfritt på www.covidbevis.se.

Varmt välkommen och tack för ditt samarbete!

Vuxen: 140 kr
Pensionär: 120 kr
Student: 120 kr

• Du kan välja att köpa en biljett till föredraget eller en biljett till föredraget som också ger möjlighet till besök i utställningen Nordens Paris.
  • Samma pris gäller för båda biljettalternativ.
  • Entré till museet under hela dagen ingår i båda biljettalternativ (öppet 10.00–20.00).
  • Visa ditt vaccinationsbevis och giltig ID-handling vid insläpp till föredraget.

Köp biljett

• Foto: Erik Holmén, Nordiska museets arkiv

Restaurang har öppet 10.00–20.00

Restaurangen serverar varm mat fram till 19.00, fullständiga rättigheter. Läs mer om restaurangen här.

Var:
Nordiska museet