Första Advent

Upplev julens magi tillsammans på Nordiska museet. Årets gran är klädd och står strålande vacker i Stora hallen, ackompanjerad av levande pianomusik. I vår nya ateljé kan du skapa juldekorationer med familjen, i Museibutiken finns hållbara julklappar från de nordiska länderna och restaurangen erbjuder adventsdoftande fika. Tidsvalvet och Lekstugan har öppet, du behöver förköpa biljett till ett tidspass, sedan är det bara göra sig redo för en resa i tiden! 

Årets julgran i Stora hallen är signerad konstnären och designern Martin Bergström som vill skapa en magisk jul där gammalt blir nytt och tradition möter samtid. Martin skapar dekorationer till granen där återvunnet textilt material får nytt liv och bjuder in dig som besökare som medskapare.  Den 25 november leder han ett gemensamt skapande inför julen där varje deltagare skapar en meter var av en lång gemensam girlang av unika dekorationer och sammanvävda personliga minnen. Girlangen får klä granen och Stora hallen under hela julen.

I en tid där fysiska möten är en lyx så möts vi kring granen och skapar tillsammans. Det lilla blir till något stort när det kopplas samman i en enda gemensam form.

/ Martin Bergström, Nordiska museets julkreatör 2020

Skaparverkstad för barn och familj: Stans snyggaste Adventsstjärna

Lekstugan

Tidsvalvet

 

Öppet under trygga former

Vi har förberett för en museiupplevelse under trygga former där vi visar omtanke om varandra. I Lekstugan och Tidsvalvet tar vi emot ett begränsat antal förbokade besökare uppdelade i tidsintervaller och vi hjälper besökare att hålla två meters omtänksamt avstånd. Handsprit finns tillgänglig och vi rengör utsatta områden mellan varje tidspass. Givetvis stannar vi hemma vid symtom, med omtanke om varandra!

Det här är Nordiska museets alla försiktighetsåtgärder

Var: 
Nordiska museet
När: 
söndag 29 november 2020 - 10:0017:00