Gör ditt plagg unikt med Nina Sandström – UTSÅLT

Smycka kläder med vackra detaljer! Under en exklusiv workshop om konsten att göra ett plagg unikt får du skapa tillsammans med kostymdesignern Nina Sandström. Vi hämtar inspiration för couture du kan skapa själv i utställningen Nordens Paris och från Nina Sandströms slow fashion-plagg. UTSÅLT

Nina Sandström är textilkonstnär och kostymdesigner verksam inom film, teater och opera och har bland annat designat kostymerna till Fanny och Alexander på Dramaten. Nina vill sprida lyckan av kreativt skapande och inspirera till återbruk och därmed ökad hållbarhet. 2017 tilldelades Nina H.M. Konungens medalj för ”framstående insatser som kostymdesigner”.

16.30 Inspiration i utställningen Nordens Paris

Nina visar några av sina favoritdetaljer bland utställningens måttsydda mästerverk från NK:s Franska damskrädderi under haute couturens glansperiod. Läs om utställningen Nordens Paris

17.00 Workshop i Nordiska museets ateljé

Du får prova på att göra ett plagg unikt och i din egen slow fashion design. Nina Sandström visar exempel på applikationer och textila tekniker som tryck, veck och drapering. Därefter får du skapa egna dekorationer. Med broderier och pärlutsmyckningar, ett tryck, en knapp eller kanske en ny ficka sätter du din egen stil på plagget. Nina ger instruktioner både i grupp och individuellt och anpassar uppgifterna beroende på kunskapsnivå. Vi sitter fyra deltagare vid varje arbetsbord. Workshopen pågår i tre timmar.

Inspirerande material, bra saxar, nål och tråd finns i ateljén. Ta gärna med ett eget plagg att dekorera!

​OBS UTSÅLT

Rekommenderad ålder: från 16 år

När: onsdag 20 oktober 16:30–19:30​ (även onsdag 24 november 16:30–19:30)

Plats: Nordiska museets ateljé, Nordiska museet

Biljetter

Du förköper en workshopbiljett och en entrébiljett till museet för att delta. Entrébiljetten gäller för hela dagen på museet, öppet onsdagar 10.00–20.00.

Workshopbiljett: 300 kr/person

Entrébiljett till museet: vuxen 140 kr, student/pensionär 120 kr, t. o m. 18 år: fri entré

Köp biljetter

• Drömlika balklänningar i utställningen Nordens Paris. Foto: Hendrik Zeitler/Nordiska museet