Lärarkväll med tema samisk kultur nu och då

Under hösten 2019 arrangerar vi tre olika lärarkvällar på temat Arktis. Lärarkvällarna är kostnadsfria och anmälan görs genom länken nedan.

Utifrån utställningarna Arktis- medan isen smälter och Sápmi berättar vi och samtalar om den samiska kulturen. Välkomna att träffa intendent Cecilia Hammarlund-Larsson och museets pedagoger Katarina Hellstrand och Leif Henrikson. Begränsat antal platser. Sista anmälningsdag 21/10. Anmäl dig här

(Obs! Vid ej avbokad anmälan tas en avgift ut.)

Kuorpak, Jokkmokk socken. 1968. Foto: Rolf Kjellström/ Nordiska museet

Om Arktis – medan isen smälter

Den 10 oktober 2019 öppnar Nordiska museet sin storsatsning Arktis – medan isen smälter efter tre års intensiva förberedelser. Det är den första utställningen om människors liv i hela det cirkumpolära området, en av de regioner i världen där klimatförändringarna märks allra mest. Föremål, filmer, bildspel, webbkameror och konst väver samman nutid och dåtid, liksom vetenskap och mytologi, till en poetisk och mångfacetterad berättelse om isens historia och framtid – och vardagen för människorna i Arktis.

Om Sápmi

Sápmi – en utställning om att vara same i Sverige öppnades i november 2007 och pågår tills vidare. Det är en utställning om identitet, historia och framtid, om rättigheter och orättfärdigheter, om kulturmöten och kulturkrockar, om bilden av sig själv och bilden av den andre.

Kommande lärarkvällar: 6 november

Var: