Luciakonsert på Nordiska museet

De har gått luciatåg i självaste Notre Dame. I år ger de en luciakonsert på Nordiska museet. Upplev ett stämningsfullt och intimt luciafirande i 24 meters takhöjd när Lilla kören gästar Stora hallen den 13 december 2022. Julgranen glimmar, klassisk luciasång fyller takvalven och restaurangen doftar av lussefika. Ordinarie entré till museet gäller. Varmt välkommen!

 

När: tisdag 13 december 2022 klockan 16.00–16.30.

Hur: Det finns ett begränsat antal sittplatser och obegränsat med ståplatser runtom i museet. Du kan inte förboka sittplatsbiljett, först till kvarn-principen och ordinarie entrébiljett till museet gäller.

Biljetter: Ordinarie entrébiljett till museet (vuxen 140 kronor, student och pensionär 120 kronor, till och med 18 år fri entré). Biljetten gäller för hela dagen.

Var: I Stora hallen på Nordiska museet på Djurgården.

Medverkande: Lilla Kören under ledning av Pelle Olofson 

 


 

Lilla kören

Lilla kören grundades år 2005 av Pelle Olofson som sedan dess i egenskap av dirigent och musikalisk ledare drivit kören framåt i olika musikaliska projekt. De allra första medlemmarna var elever som gått ut Adolf Fredriks musikklasser som vill fortsätta träffas och sjunga tillsammans med Pelle som dirigent.​

Idag består kören av cirka 30 sångare, som alla brinner för kören såväl som för repertoaren. Det inofficiella mottot för kören är att sjunga den bästa körmusiken. Det innebär allt från Lidholm och Martin till Monteverdi och Rachmaninov. Kören sjunger även helt nyskriven och specialkomponerad musik, ofta av Pelle Olofson själv.​

​Sedan starten har Lilla kören gjort konsertturnéer i bland annat Japan, Prag och Oslo och gått luciatåg i Notre Dame och i Bryssel.

I den internationella körtävlingen i Florens 2013 vann kören samtliga fyra kategorier och Pelle vann priset för bästa dirigent.

Kören har även deltagit i flera produktioner på Folkoperan, bland annat som operakör i Hoffmans äventyr.

År  2018 satte kören upp en egen föreställning i form av uruppförandet av det sceniska verket Pax Vobiscum.​

Läs mer på Lilla Körens webbplats

 

 


 

Var: 
Djurgården
När: 
tisdag 13 december 2022 - 16:0016:30