Natt på Nordiska museet

Vad händer egentligen på Nordiska museet när mörkret fallit? Det är något underligt med den gamla museibyggnaden. En hel del mystiska spår och figurer har skymtats på sista tiden. Museet försäkrar att allt är i sin ordning. Men ryktet säger att det gamla väsen-arkivet har stått olåst.

En märklig svans försvinner uppför trappan. Ljusa gestalter dansar i Stora hallen. Någon spelar oemotståndligt lockande på fiol. En liten gråklädd gubbe smyger i vrårna. Dessutom är det en faslig massa vargtassavtryck överallt? Och på museets gamla fotografier har det plötsligt uppstått skuggor och skepnader som inte funnits där förut.

Nordiska museet välkomnar halloweenfirande barnfamiljer till en interaktiv och annorlunda museiupplevelse, fylld av gåtfulla väsen och kulturhistoriska berättelser ur folktron.

För barn från 6 år i vuxens sällskap (passar barn upp till cirka 10 år).

När: 31 oktober och 1 november, vandringar mellan 18.30 och 21.00.
Hur: Du förköper biljett till en viss starttid som du väljer i köpet. Första vandringen startar 18.30, den sista startar 21.00.
Pris: 250 kr/person

Köp biljetter

• En gumma går uppför en trappa, under kjolen sticker en trollsvans fram
    En hel del mystiska spår och figurer har skymtats på museet på sista tiden.
  • En varulvslik man kryper fram ur en vrå
    En hel del mystiska spår och figurer har skymtats på sista tiden.
  • en tomte med en lykta
    En hel del mystiska spår och figurer har skymtats på sista tiden.
  • Museet försäkrar att allt är i sin ordning. Men ryktet säger att det gamla väsen-arkivet har stått olåst.
  • Under två kvällar på höstlovet har du chans att själv ta reda på vad det är som står på i den gamla museibyggnaden.
  • Välkommen en interaktiv och annorlunda museiupplevelse, fylld av gåtfulla väsen och kulturhistoriska berättelser ur folktron. För barn 6–10 år i vuxens sällskap.
  • Vad händer egentligen på Nordiska museet när höstkvällen sänker sig? En hel del mystiska spår och figurer har skymtats på sista tiden.

Bra att veta inför ditt besök

• Du behöver ha förköpt biljett. Endast förköp gäller.

• Vandringarna startar i mindre grupper.

• Vandringen tar cirka 50 minuter.

• Du går in via Nordiska museets nya entré från bakgården.

• Vi rekommenderar att du kommer till ingången cirka 10–15 minuter före din utsatta starttid .

• Det går inte att ta med barnvagnar på vandringen då det finns många trappor i museet. Vill du veta mer om tillgängligheten? Kontakta producent Lena Bergqvist på 076-724 71 14.

Var:
Nordiska museet
När:
Upprepas per dag 2 gånger.
måndag 31 oktober 2022 - 18:3021:00
tisdag 1 november 2022 - 18:3021:00