Samtal: Könsöverskridande mode

Hur har könsöverskridande mode sett ut historiskt, hur ser det ut idag, kan vi förändra normer och attityder eller sker det naturligt? Maja Gunn, designer och konstnär samtalar med konstvetaren Patrik Steorn och museets intendent Cecilia Wallqvist om könsöverskridande mode och trender kring kroppsideal och könsneutrala kläder (unisex, genderless, androgynt och modest).

Maja Gunn är designer, konstnär, curator och doktor i design med specialisering mot mode. Hon arbetar som lärare och forskare inom textil och mode vid Högskolan i Borås med inriktning mot "kläder, queer och genusidentitet" och professor vid HDK-Steneby, Göteborgs universitet.

Patrik Steorn är konstvetare och har forskat om svenskt mode i USA under 1960-talet och arbetat på Centrum för modevetenskap på Stockholms universitet i många år och har kunnat titulera sig som curator och lektor. Idag arbetar han som intendent och chef för Thielska galleriet i Stockholm.

Visning

Visning av utställningen Modemakt och Me, My Selfie & I med  intendenterna Leif Wallin och Cecilia Wallquist, fokus kropp- och könsidentitet. 17.00.

Entré

Vanlig entré till museet

Vill du hålla dig uppdaterad om vårt programutbud kring mode?  Anmäl dig här för våra programtips

Var: 
Nordiska museet
När: 
onsdag 7 mars 2018 -
18:0019:00