Samtal: Vintagekoll med Elsa Billgren & Sofia Wood

Poddkollegorna Billgren & Wood ger sina bästa personliga tips om att hitta, buda på och fynda vintagekläder och accessoarer

Elsa Billgren avslöjar var du hittar guldkornen, hur man åldersbestämmer kläder och sköter om dem på bästa sätt. Sofia Wood tipsar om hur du ska tänka för att lyckas fynda på auktion. Vad gäller om du själv vill sälja kläder på auktion? Hur tar man hand om sina dyrgripar? Tillsammans diskuterar de vintagetrender som kommit och gått de senaste åren och visar upp sina absolut bästa fynd.

Elsa Billgren, bloggare, programledare och vintagesamlare med en extra vurm för 50-tals klänningar. Hennes fantastiska samling består av nästan hundra fest- och bröllopsklänningar som hon hyr ut till privatpersoner. Privat klär hon sig helst i enklare bomullsklänningar. Elsa har även författat boken Elsa Billgrens Vintage och novellen Man kan vinka till varandra från balkongerna. I utställningen Mitt 50-tal berättar Elsa om sin relation till 50-tals mode.

Sofia Wood, influencer och digital kommunikationschef på Bukowskis. Sofia är en erfaren auktionsjägare, på såväl nätaktioner som klassiska gårdsauktioner. Hon driver en blogg och ett instagramkonto där hon delar med sig av sitt matlagningsintresse. Tillsammans med Elsa Billgren har hon podden Billgren Wood - som varje vecka dyker ner i olika samtidsfenomen.

Visning

Föredrag om arbetet bakom Mitt 50-tal kl 17.

Entré

Vanlig entré till museet

Vill du hålla dig uppdaterad om vårt programutbud kring mode?  Anmäl dig här för våra programtips

Var: 
Nordiska museet
När: 
onsdag 21 mars 2018 -
18:0019:00