Skapa årets julgran med Martin Bergström

Årets julgran i Stora hallen på Nordiska museet signeras konstnären och designern Martin Bergström. Martin skapar dekorationer av återvunna textilier till granen och bjuder in dig som medskapare. Under ledning av Martin skapar vi unika dekorationer till en gemensam girlang av sammanvävda personliga minnen.

Martin vill skapa en magisk jul där tradition möter samtida uttryck och utgår från tanken om att ta vad man haver. Du tar med dig textila minnen hemifrån, som tyg, kläder, band, garn, knappar eller trådar. Under ledning av Martin skapar vi en meter var av unika dekorationer till en lång gemensam girlang av sammanvävda personliga minnen som får klä granen och stora hallen under hela julen. Material kommer även att finnas på plats.

I en tid där fysiska möten är en lyx så möts vi kring granen och skapar tillsammans. Det lilla blir till något stort när det kopplas samman i en enda gemensam form.

/ Martin Bergström, Nordiska museets julkreatör 2020

Från 12 år i vuxens sällskap. Material och verktyg finns på plats, du tar med ditt personliga textila minne.

Medverkande: Martin Bergström

Begränsat antal platser. Varje sällskap har en egen uppsättning material, vi håller omtänksamt avstånd, är noga med handhygien och självklart stannar vi hemma vid minsta symtom, med omtanke om varandra.

Plats: Nordiska museet, Stora hallen

Tid: onsdag 25 november 17.00–19.30.

Biljettpriser:

Barn: 60 kr

Vuxen 200 kr (inkl. entré)

Student/pensionär 180 kr (inkl. entré)

Endast förköp. Mer information kommer.

En upplevelse under trygga former

Nordiska museet har förberett för en museiupplevelse under trygga former och följer rådande rekommendationer och riktlinjer.

Läs våra Försiktighetsåtgärder

Var: