Skapa julhängen med Siri Carlén

Skapa ett självporträtt till granen med konstnären Siri Carlén i vår workshop i storformat. För alla åldrar, men små barn skapar i vuxens sällskap. 

Konstnären och illustratören Siri Carlén är känd för lekfulla teckningar av vardagen, familjen och naturen. I år står Siri för dekorationerna till Nordiska museets sju meter höga julgran. Hon ser granen som en symbol för medmänsklighet och skapar julhängen i form av små porträtt som får befolka granen. De blir ett blandat och färgstarkt gäng som välkomnar alla besökare till Nordiska museet.

I den här workshopen skapar du ditt eget porträtthänge tillsammans med Siri. Du får jobba med en enkel grundform, ett huvud och en enkel skala grundfärger. Men ditt självporträtt kan lika gärna bestå av en text eller en symbol. Du bestämmer. 

Färgskalan hämtar vi från färgerna i den pågående utställningen Come to Norden, som visar reseaffischer från början av 1900-talet. I reseaffischerna finns många porträtt av människor, men vilka är människorna i Norden idag? Det vill Siri utforska tillsammans med dig i Nordiska museets stora hall.

Vi dukar fram ett pysselbord där det bara är att slå sig ned i mån av plats. Du behöver inte förköpa biljett. 

Du väljer om du vill ta med ditt hänge hem eller hänga det i en julgran på museet.

Varmt välkommen!

Biljettinfo

Vi dukar fram ett pysselbord där det bara är att slå sig ned i mån av plats. Du behöver inte förköpa eller boka platsbiljett.

Pris: Vanlig museientré. Biljetten gäller som entré till museet hela dagen.

  • Vuxen 140 kr
  • Till och med 18 år: fri entré
  • Student och pensionär: 120 kr

Tid: Söndag 27 november, söndag 11 december 12.00–14.00.

Plats: Nordiska museets stora hall, Djurgårdsv. 6–16.

 

Vem är Siri Carlén?

Siri Carlén tog examen från Konstfack 2015 och arbetar sedan dess som konstnär och illustratör. Hennes teckningar i klara pasteller på svarta eller färgade papper har ofta motiv hämtade från den egna vardagen, familjen och naturen. Hennes arbete är lekfullt, dynamiskt och mycket färgstarkt. Där finns tydliga spår av själva produktionen, materialet och den mänskliga handen. Carléns konstnärskap innefattar både skulptur, måleri, textil och teckning. 

Julhänge i begränsad upplaga av Siri Carlén i Museibutiken 

Siri Carlén skapar en begränsad upplaga julhängen exklusivt för Nordiska museet som du kan köpa i Museibutiken under december. Alla intäkter går oavkortat till Refugees Welcome Stockholm.

 

  • Vilka är människorna i Norden idag? Det vill Siri utforska tillsammans med dig i Nordiska museets stora hall. Foto: Mira Wickman
  • Siri Carléns konstnärskap innefattar både skulptur, måleri, textil och teckning. Foto: Mira Wickman
  • Siri Carléns konstnärskap innefattar både skulptur, måleri, textil och teckning. Foto: Mira Wickman

 

Var: 
Djurgården
När: 
Upprepas var 2 vecka tills sön dec 11 2022.
söndag 27 november 2022 - 12:0014:00
söndag 11 december 2022 - 12:0014:00