Skaparverkstad för barn och familj

Stans snyggaste adventsstjärna! I vår ateljé är hållbart hantverk, återbruk och skaparglädje i fokus. Här får kreativa, skaparglada pysselhänder arbeta med sådant som finns hemma och i naturen, med historien och Nordiska museets fantastiska samlingar som inspiration.

I den här Skaparverkstaden sätter vi igång adventsmyset med att pyssla adventsstjärnor tillsammans. Med papperspåsar, sax och limpistol kan du skapa en strålande vacker stjärna. Vi hämtar inspiration från fina stjärnor i museets samlingar, det finns flera modeller att välja mellan. Dessutom får du lära dig mer om varför och hur länge vi hängt stjärnor i fönstren till jul. Du får också med dig  Nordiska museets julquiz så att du kan testa hur det står till med julkunskaperna därhemma!

Från 8 år i vuxens sällskap.

Medverkande: Nordiska museets pedagog

Vi erbjuder ett begränsat antal platser per verkstadspass (högst 20 personer och 2–4 per bord). Varje sällskap sitter med en uppsättning material vid ett eget bord på ordentligt avstånd till nästa. Vi är noga med handhygien under skaparverkstaden och desinficerar material och bord mellan varje grupp. Självklart stannar vi hemma vid minsta symtom, med omtanke om varandra.

Tid: söndag 29 november, verkstadspassen ligger 10.30–12.00,13.00–14.30 och 15.00–16.30. Du väljer ett av passen i ditt biljettförköp.

Plats: Nordiska museets ateljé (samling utanför Museibutiken)

Biljetter: Begränsat antal platser. Endast förköp.

Pris: 8–19 år 60 kr, vuxen 200 kr, pensionär/student 180 kr. Din biljett gäller för ett pass med en specifik starttid (se ovan) och som entré till Nordiska museet under hela dagen (ej Tidsvalvet).

Biljetter släpps inom kort.

Om Nordiska museets ateljé

I Nordiska museets ateljé är hållbart hantverk, återbruk och skaparglädje i fokus. Vi skapar och pysslar av sådant som finns hemma och i naturen, med inspiration från traditioner i Norden, historien och museets samlingar – modern folkkonst, om du vill!

• Foto: Sofia Jansson/ Nordiska museet
  • Nordiska museets ateljé. Foto: Sofia Jansson/Nordiska muset
  • Foto: Sofia Jansson/ Nordiska museet

En upplevelse under trygga former

Nordiska museet har förberett för en museiupplevelse under trygga former och följer rådande rekommendationer och riktlinjer.

Läs våra Försiktighetsåtgärder

Var: