Stämningsfulla toner på julafton

I Stora hallen välkomnar vår åtta meter höga julgran dig och vid flygeln bjuder Martin Al Khalili på jazzig och klassisk julmusik. Varmt välkommen till Nordiska museet på julafton!

Martin Al Khalili

Martin Al Khalili är en 22 årig pianist och kompositör som tidigare studerat på Kungliga Musikhögskolan. Han har spelat orgel ett flertal gånger i Stockholms kyrkor och är specialiserad inom improvisation och komposition.

Martin spelar 11.00–14.00.

Nordiska museets julgran

Varje jul står en gran med imponerande höjd och hundratals dekorationer i Stora hallen på Nordiska museet. I år skapar illustratören och konstnären Siri Carlén dekorationerna och en gran som strålar av gästfrihet och värme. Siri Carlén ser julgranen som symbol för firande och medmänsklighet. Hon har valt att skapa hängen i form av små porträtt som får befolka granen. Det blir ett varierat och färgstarkt persongalleri som välkomnar besökare till Nordiska museet.

Siri Carléns konstnärskap innefattar både skulptur, måleri, textil och teckning. Hennes teckningar i klara pasteller på svarta eller färgade papper har ofta motiv hämtade från den egna vardagen, familjen och naturen. Hennes arbete är lekfullt, dynamiskt och mycket färgstarkt. Där finns tydliga spår av själva produktionen, materialet och den mänskliga handen.

​Julhänge av Siri Carlén i Museibutiken

Siri Carlén skapar en begränsad upplaga julhängen exklusivt för Nordiska museet som du kan köpa i Museibutiken under december. Alla intäkter går oavkortat till Refugees Welcome Stockholm.

  • Martin Al Khalili, pianist och kompositör.
  • Siri Carlén, foto Mira Wickman.

Var: 
Djurgården
När: 
lördag 24 december 2022 - 11:0014:00