Stockholm Craft Week på Nordiska museet

Under Stockholm Craft Week den 6–9 oktober 2022 ställer Emma Dahlqvist ut ett antal verk i Museibutiken.

Om Emma Dahlqvist

Emma Dahlqvist är textildesigner och konstnär. Hon arbetar med experimentell textil materialutveckling, mönsterformgivning samt utsmyckning och formgivning av miljöer. Emmas relation till näver började med en närmast anarkistisk attityd till slöjdtraditionen, då hon med hjälp av laserskärning och origami undersökte näverns textila kvaliteter. I Emmas senaste projekt tar hon sig an traditionella flättekniker på ett nytt, lekfullt sätt och gör väskor, korgar och accessoarer i varierande material, som till exempel pappersläder, ull, näver och ståltråd. Emmas verk i näver har ställts ut nationellt och internationellt och hon har tilldelats flera priser och utmärkelser.  I boken Näver (Natur & Kultur, 2019) har hon på sitt eget sätt tagit sig an den mer traditionella näverslöjden. Hösten 2022 utkommer hennes bok Fläta.

Workshops i näverslöjd och flätning

I samband med monterutställningen erbjuder Emma workshops i Nordiska museets ateljé, välj mellan näverslöjd och flätning. Begränsat antal platser, förköp din biljett.

IG: @emmabeatricedahlqvist
emmadahlqvist.se

Av Emma Dahlqvist Foto: Lennart Weibull
    Av Emma Dahlqvist Foto: Lennart Weibull
    Näver Foto: Emma Dahlqvist

Var:
Nordiska museet
När:
Upprepas per dag 4 gånger.
torsdag 6 oktober 2022 - 11:0017:00
fredag 7 oktober 2022 - 11:0017:00