Visning: Kropp- och könsidentitet i utställningen Modemakt

Upptäck utställningen Modemakt och nyöppnade Me, My Selfie & I ur ett nytt perspektiv. Intendenterna Leif Wallin och Cecilia Wallquist ger en visning med fokus på kropp- och könsidentitet.

Efter visningen kan du lyssna till ett samtal om könsöverskridande mode med designern och konstnären Maja Gunn, konstvetaren Patrik Steorn och Helen Persson, chef för Center för dräkt och mode på Nordiska museet.

Samtal

Hur har könsöverskridande modet sett ut historiskt, hur ser det ut idag, kan vi förändra normer och attityder eller sker det naturligt? Maja Gunn, designer och konstnär samtalar med konstvetaren Patrik Steorn och museets intendent Cecilia Wallqvist om könsöverskridande mode och trender kring kroppsideal och könsneutrala kläder (unisex, genderless, androgynt och modest).

Entré

Ordinarie entré till museet

Visningen i sig är kostnadsfri. Samling vid utställningen Modemakt på plan 3.

Var:
Nordiska museet