Workshop i näverslöjd med Emma Dahlqvist

En liten ask i näver med locket på glänt

Det mångsidiga naturmaterialet näver har använts i tusentals år och är än idag ett högaktuellt och hållbart material för samtida hantverk och design. Tradition möter framtid när textilkonstnären Emma Dahlqvist tar sig an näverslöjd och på denna workshop visar Emma hur man viker och syr små askar och korgar. Du som deltar får ett start-kit att arbeta med.

Medverkande: Emma Dahlqvist, designer

Tid: 8 oktober 11.00–14.00.
Plats: Nordiska museets ateljé
Biljetter: Begränsat antal platser, endast förköp.
Pris: 500 kr inklusive entré. Din biljett gäller för workshopen och som entré till Nordiska museet under hela dagen.

Köp biljett

Om Emma Dahlqvist

Emma Dahlqvist är textildesigner och konstnär.  Hon arbetar med experimentell textil materialutveckling, mönsterformgivning samt utsmyckning och formgivning av miljöer. Emmas relation till näver började med en närmast anarkistisk attityd till slöjdtraditionen, då hon med hjälp av laserskärning och origami undersökte näverns textila kvaliteter. I Emmas senaste projekt tar hon sig an traditionella flättekniker på ett nytt, lekfullt sätt och gör väskor, korgar och accessoarer i varierande material, som till exempel pappersläder, ull, näver och ståltråd. Emmas verk i näver har ställts ut nationellt och internationellt och hon har tilldelats flera priser och utmärkelser.  I boken Näver (Natur & Kultur, 2019) har hon på sitt eget sätt tagit sig an den mer traditionella näverslöjden. Hösten 2022 utkommer en bok om Flätning.

IG: @emmabeatricedahlqvist
emmadahlqvist.se

Stockholm Craft Week i Museibutiken

​Under Stockholm Craft Week den 6–9 oktober 2022 ställer Emma ut ett antal verk i Museibutiken på Nordiska museet och erbjuder två workshops i Nordiska museets ateljé. Förutom denna workshop i näverslöjd håller Emma också i Workshop i flätning 9 oktober. Begränsat antal platser. och förköpsbiljetter.

• Foto: Lennart Weibull
  • Det mångsidiga naturmaterialet näver har använts i tusentals år och är än idag ett högaktuellt och hållbart material för samtida hantverk och design.
  • Foto: Lennart Weibull

Om Nordiska museets ateljé

I Nordiska museets ateljé är hållbart hantverk, återbruk och skaparglädje i fokus. Vi skapar och pysslar av sådant som finns hemma och i naturen, med inspiration från traditioner i Norden, historien och museets samlingar – modern folkkonst, om du vill!

Var:
Nordiska museet