Workshop: Lär dig tälja köksredskap

Tälj med Moa Brännström Ott i Nordiska museets ateljé. Du får lära dig grunderna i att tälja med kniv och yxa och göra smörknivar, stekdon eller skedar.

Välkommen till en workshop i Nordiska museets ateljé 19 april 17.00–20.00. Du behöver inte ha några förkunskaper, bara ett intresse av att skapa något användbart med händerna. Moa Brännström Ott är finsnickare med en examen i möbelsnickeri från Capellagården och har skrivit böckerna Tälja köksredskap (2020) och Trä (2017). Moa​ har täljt sedan barnsben.

Köp biljett

  • Du behöver förköpa biljett då det är ett begränsat antal platser i ateljén.
  • Pris: 650 kr/person​. Biljetten gäller som entré till museet hela dagen.
  • Tid: Onsdag 19 april kl ​17.00–20.00
  • Plats: Nordiska museets ateljé, Nordiska museet, Djurgårdsv. 6–16.

När jag täljer blir jag rofylld. Det är min avslappning, och samtidigt en påminnelse om skogen – en plats jag alltid saknar när jag inte är där. Att tälja bruksföremål till köket adderar en dimension till det meditativa, det är en konkret anledning till att plocka upp den där grenen som arboristerna i parken precis sågat ner. Skedar, slevar och salladsbestick fyller nödvändiga funktioner i köket, och varje gång jag använder dem påminns jag dessutom om hur viktigt skapandet är för mig. Även av något så anspråkslöst som en smörkniv i björk.

Om Nordiska museets ateljé

I Nordiska museets ateljé är hållbart hantverk, återbruk och skaparglädje i fokus. Vi skapar och pysslar av sådant som finns hemma och i naturen med inspiration från traditioner i Norden, historien och museets samlingar.

Var: 
Djurgården
När: 
onsdag 19 april 2023 - 17:0020:00